Насловна Друштво Мигов фонд за подгоричке изборе

Мигов фонд за подгоричке изборе

1
ПОДИЈЕЛИ

Буџетска линија 4316 (трансфери за једнократне социјалне помоћи) која се појављује на потврдама финансијске помоћи уручене „елити црногорског друштва“ од стране Славољуба Стијеповића се први пут појављује у буџету за 2013, када је износила једва 400 хиљада на нивоу цијелог буџета. Већ 2014, подигнута је на 1.167.000, од чега је Министарству просвјете под руководством Стијеповића дато 620.000, од чега чак 150.000 за плаћање из административних трошкова.

Ове податке изнио је на свом Фејсбук профилу Небојша Бабовић, истичући да се управо ради о спорној години у којој су одржани локални избори. Подсјетимо, подаци које је јавности прије неколико дана открио Демократски фронт, а који се односе на злоупотребе ресора Министарства просвјете док је на његовом челу био Славољуб Стијеповић односе се управо на овај период.

„Никад после администрација Просвјете, коју је у међувремену преузео Бошковић, није дијелила толико социјалне помоћи. Јасно је да се ради о Миговом фонду за подгоричке изборе“, наводи Бабовић.

Издвајања за Управу полиције већа него издвајања за социјалну помоћ

Од осталих издвајања за једнократне социјалне помоћи, према његовом истаживању, упадају у очи издвајања за Управу полиције која су већа него издвајања за социјалну помоћ избјеглицама и давањима за борачку, социјалну и инвалидску заштиту.

migo 1

„Издвајања за полицијске социјалне случајеве су 20 пута већа него за угрожене избјеглице! Издвајања са полицајце су и 9 пута већа него за социјално угроћене војнике“, наглашава Бабовић.

Интересантни су, према његовој оцјени, и фондови МУЗЕЈА, ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ и УПРАВЕ ЗА ШУМЕ за социјалну помоћ.

За 2017. се види још једна промјена. Давања за борачку, социјалну и инвалидску заштиту су повећана са 150 на 700.000, што треба посматрати у свјетлу преузимања овог министарства од стране Бошњачке странке„, навео је он.

Остали трансфери појединцима

У коментару под објавом Бабовић је додао и преглед ставке „остали трансфери појединцима“.

„Завод за запошљавање, пољопривреда и Центар за професионалну рехабилитацију ту имају милионске износе. С обзиром на да се ради о трансферима појединцима, тешко је то исконтролисати. Али ми је интересантно што Војска Црне Горе ове године има скоро пола милиона за појединце?!„, поцртава он приликом анализе.

budzet

Подсјетимо, Демократски фронт је 14. јануара одржао прес-конференцију, на којој су презентоване чињенице везане за злоупотребе градоначелника Подгорице Славољуба Мига Стијеповића из времена док је био министар просвјете, у току 2014. године. „Под формулацијом ‘тешка материјална ситуација’ Стијеповић је награђивао веома богате и добро ситуиране појединце који су богат бакшиш зарадили служећи годинама шефа режима“, наглашено је на пресу, уз напомену да и у другим министарствима постоје на хиљаде сличних решења.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here