Насловна Политика Мићуновић нови амбасадор у Београду

Мићуновић нови амбасадор у Београду

3
ПОДИЈЕЛИ

bran-mic_kjhgzМинистар културе Бранислав Мићуновић замијениће Игора Јововића на месту амбасадора Црне Горе у Београду, преносе подгорички медији. Мићуновић је позоришни редитељ и дугогодишњи професор на факултетима драмских уметности на Цетињу и у Београду.

Мићуновић ће на челу шефа црногорске дипломатске мисије у Београду замијенити амбасадора Игора Јововића, коме је недавно истекао четворогодишњи мандат.

Први дипломатски представник Црне Горе у Србији, од обнове независности 2006. године, била је Анка Војводић. Она је проглашена за персону нон грата на половини мандата пошто је Црна Гора признала једнострано проглашену независност Косова 2008. године.

Мићуновић је позоришни редитељ и дугогодишњи професор на факултетима Драмске умјетности на Цетињу и у Београду.

Прије именовања за министра културе Црне Горе био је директор црногорског народног позоришта.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ,, pozorišni reditelj,, koje predstave, koliko studenata je u njegovoj klasi u CT i BG, direktor CNP a bilas direktorovanja, ISPRED NJEGA JE ŽENA, ide li ona tamo

  2. 0
    0

    Мора да га је препоручила за амбасадорско место у Београду чињеница што одлично говори страни језик без акцента, одн. језик државе у коју иде…Прво свастика амбасадор, па сад зет амбасадор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here