Насловна Мозаик Mетеж на паркету „Мораче“ (ВИДЕО)

Mетеж на паркету „Мораче“ (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

Утакмица првог кола Ласт 32 фазе кошаркашког Еврокупа између Будућности и турског Банвита (68:74) , која је играна у Подгорици, на кратко је прекинута у последњој четвртини када је један од навијача Будућности улетео на паркет и одгурнуо играча Банвита, Самија Мехију.

buducnost-banvit

Видевши то, на њега се из све снаге затрчао Американац Ерл Роуланд и оборио га на паркет, после чега је настао прави метеж на паркету „Мораче“.

На трибинама је, према информацијама на сајту Еврокупа, било 2.107 људи, али су избегнуте масовне туче и озбиљније последице.

На снимку, додуше у крупном кадру, може се видети да је неколицина играча Банвита разменила још неколико удараца са присутнима иза коша и на уласку у тунел, али је тешко разазнати да ли се радило о навијачима Будућности или неком другом.

Све то изазвало је низ инцидената и по завршетку утакмице.

Подсјетимо се да су се навијачи Будућности, заједно са навијачима Кома, Забјела, Црвене звезде и Партизана, прије нешто више од мјесец дана, окупили испред Амбасаде Турске у Подгорици, како би одали  пошту преминулом члану Делија Марку Ивковићу, који је убијен у Истанбулу, гдје је београдски тим играо против Галатасараја меч кошаркашке Евролиге.

Јавни тужилац у Истанбулу затражио је затворску казну од 18 година за Кадрија Акташа, осумњиченог за убиство навијача Црвене звезде.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Заиста морам да примјетим да је данашња утакмица играна на божић. Да ме погрешно не разумијете не вјерујем да би клубови из Турске играли на нпр бајрам или Шпанци на католички Божић!?
    Ово говорим не везано за овај варварски догађај, него само желим да скренем пажњу на мањак самопоштовања!!
    иначе мислим да је за сам догађај коментар сувишан..

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here