Насловна Политика Метак за Њемцова наручио Адам Осмајев?

Метак за Њемцова наручио Адам Осмајев?

0
ПОДИЈЕЛИ

Ове недjеље оптужница ликвидаторима руског опозиционара Бориса Њемцова. Човек који је планирао атентат на Путина негира везу са убиством.

Adam-Osmaev

Терориста Адам Осмајев (34), командир чеченског батаљона „Џохара Дудајева“, који ратује на страни украјинске војске у Донбасу, негирао је писање руских листова да је он наручио убиство опозиционара Бориса Њемцова.

Осмајев је 2012. био ухапшен у Одеси због припремања атентата на предсjедника Русије Владимира Путина. Иако је провео три године у затвору, бивше власти га нису изручиле Москви због притиска Запада.

„Међународног суда за људска права – а доласком садашњег украјинског руководства Осмајев је постао њихов „првоборац“ на Донбасу.

„Убицу Бориса Њемцова Заура Дадајева никада нисам видео и са таквим људима немам о чему да причам. Осим тога, ја сам ценио Њемцова и жао ми је што је такав човек погинуо – казао је Осмајев.

Ове недеље се очекује да ће бити саопштена оптужница убици Њемцова и његовим сарадницима. Високотиражна московска „Комсомолска правда“ и још неколико листова објавили су информацију ослањајући се на своје изворе у Федералној служби безбедности (бившем КГБ) да је главни оптужени за организацију убистава Њемцова баш Осмајев.

Истражитељи тврде да имају чврсте доказе да су свих петорица ухапшених Чечена учествовали у ликвидацији Њемцова. Њихови телефонски разговори потврђују да су за време убиства сви били у близини жртве. Њемцова су пратили, а убица га је чекао у колима и кад је опозиционар кренуо мостом, попео се степеницама да дочека и ликвидира жртву. Пиштољ је бачен у ријеку, али су га касније пронашли рониоци.

Истражитељи тврде да Дадајев лаже да је због љубави према пророку Мухамеду убио Њемцова. Они су увјерени да је то учинио за новац.

Заур Дадајев је прво признао пред ТВ камерама убиство да би касније, по савјету адвоката, све негирао. Интересантно је хоће ли истражни органи моћи да докажу на суду да је Заур Дадајев био у вези са Адамом за кога у ФСБ тврде да је наручилац убиства чији је циљ био да се компромитује Путин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here