Насловна Политика Меркелова жели дијалог са Трампом

Меркелова жели дијалог са Трампом

0
ПОДИЈЕЛИ

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас, пред инаугурацију новог предсједника САД Доналда Трампа, да свјетски проблеми треба да се рјешавају сарадњом, а не да их свака земља рјешава појединачно, преноси „Танјуг“.

Упитана за протекционистичке тенденције у САД, Меркелова је рекла да ће тражити дијалог са Трампом, преноси АП.

„Не желим да причам унапријед, али сам веома убијеђена да партнери имају више користи уколико сарађују, а не да свако појединачно рјешава проблеме. То је мој константни и фундаментални став,“ казала је њемачка канцеларка.

Меркелова је јуче позвала државе ЕУ да повећају ниво безбједносне и одбрамбене сарадње, јер „не постоји гаранција вјечности у односима са САД.“ Очекује се да ће се са Трампом срести на самиту Г7 у Италији у мају.

Мигрантска политика Ангеле Меркел, политика „отворених врата“ довела је до пада њене популарности јер се њемачки грађани осјећају искориштеним издржавајући својим порезима преко милион миграната за које сама канцеларка тврди да немају квалификација, не знају језик и тешко да ће се социјализовати у друштво. Наспрам високе радне етике западноевропских народа сада се супроставио сасвим другачији систем вриједности, а поједини мигранти не крију да им је довољна социјална помоћ и да не желе да раде, тј. да желе да буду издржавани.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here