Насловна Политика Меркелова 8. јула у Србији

Меркелова 8. јула у Србији

0
ПОДИЈЕЛИ

Њемачка канцеларка Ангела Меркел посјетиће 8. и 9. јула Србију, Босну и Херцеговину и Албанију, званично је данас најавио портпарол њемачке владе Штефен Зајберт.

GERMANY-SERBIA-POLITICS-DIPLOMACY-MERKEL-VUCIC

Главне теме биће билатерални односи три земље према Њемачкој, као и односи према Европској унији, привредне теме и енергетска питања. Остале теме тицаће се регионалних питања, попут Конференције о земљама западног Балкана и односа са суседима„, рекао је Зајберт.

Меркелова ће прво посјетити Албанију, гдје ће разговарати са премијером и предсједником те земље, а увече ће допутовати у Београд, гдје ће је, уз војне почасти дочекати, шеф владе Александар Вучић.

Са Вучићем су, према најавама, планирани заједнички разговори и вечера, а ујутро, 9. јула, на програму Меркелове је доручак са представницима цивилног друштва Србије, а затим и разговор са предсједником Србије Томиславом Николићем.

Посјета Босни је трећа станица Меркелове, најавио је Зајберт. У Босни ће Меркелову поздравити шеф владе Денис Звиздић, са којим ће разговарати „у четири ока„, а затим ће се сусрести са члановима предсједништва.

Предвиђено је да Меркелова посјети изложбу „Сребреница 11/07/1995″ и разговара са „Мајкама Сребренице„.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here