Насловна Политика Меркел поново на челу ЦДУ

Меркел поново на челу ЦДУ

1
ПОДИЈЕЛИ

Њемачка канцеларка Ангела Меркел поново је изабрана за лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), на мандат од двије године.

Меркел је на конгресу ЦДУ којем присуствује око 950 делегата, добила 89,5 одсто гласова, а њен избор је поздрављен аплаузом који је трајао 11 минута.

Она је прошлог мјесеца најавила да ће се кандидовати за четврти четворогодишњи мандат канцелара на изборима који би требало да буду одржани у септембру следеће године, а „одскочна даска“ за то је њен реизбор за предсједницу ЦДУ.

„Драги делегати, прихватам избор и радујем се резултату. Срдачно захваљујем на повјерењу“, рекла је Меркелова, преносе агенције.

Канцеларка је претходно одржала на моменте емотиван, на моменте трезвен говор, у трајању од 77 минута, током којег се осврнула на избјегличку кризу, друштвене мреже, ситуацију у Европи и Њемачкој…

Она је истакла да су демохришћани и њихови партнери из ЦСУ једине партије центра у Њемачкој.

„Избори за Бундестаг биће тежи него икад, барем од уједињења“, рекла је Меркелова, која очекује нападе „и са лијева и са десна“.

Својим страначким колегама је поновила да је дуго размишљала о кандидатури за изборе 2017. године и од њих затражила помоћ.

„Морате ми помоћи. Кад сам се први пут кандидовала, рекла сам да желимо да служимо Њемачкој. Тиме сам се руководила, како сам најбоље знала“, рекла је Меркелова.

Ово је други најлошији резултат на страначким изборима за Меркел пошто је 2004. године добила подршку 88,4 одсто.

ЦДУ одржава конгрес у Есену гдје је Меркелова први пут изабрана за предсједницу странке 2000. године.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Glupača je opet pokušala vještački izjednačiti Ruse i ISIL, a dovukla je u Njemačku sigurno par hiljada terorista među onih milion migranata, da ne govorimo o silovateljima i lopovima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here