Насловна Политика Меркел: Не постоји гаранција за вјечно добре односе са САД

Меркел: Не постоји гаранција за вјечно добре односе са САД

2
ПОДИЈЕЛИ

Немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је државе ЕУ „да повећају ниво безбедносне и одбрамбене сарадње, јер не постоји гаранција вечности у односима са САД“.

– Европа је суочена са растућим изазовима у оквиру својих граница као и оближњим областима, укључујући миграције, растуће терористичке претње, рат у Сирији, насиље у источној Украјини, као и сиромаштво и глад у Африци – рекла је Меркелова студентима у Бриселу.

Како прјавља Ројтерс, а преносе агенције у региону, она није директно поменула новоизабраног председника САД Доналда Трампа, али је очигледно да је мислила на Трампову изјаву током кампање да ће размотрити однос према НАТО.

Она је додала и да Европа и ЕУ морају да науче да преузму више одговорности у свету у будућности.

Немојмо се заваравати: са тачке гледишта неких наших традиционалних партнера, наших трансатлантских веза, нема гаранције вечности блиске сарадње са нама Европљанима. Морамо да наставимо да радимо на томе – казала је.

Меркел је позвала чланице ЕУ да повећају вољу за компромис по питању илегалних миграција, укључујући брже напоре да се врате мигранти који су илегално у Европи, а којима је одбијен азил.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Da je pobijedila njena jednako plava i jednako zla prijateljica Hilari, „Endži“ ne bi ovako pričala! Ovo bi trebalo da prepadne Trampa i Putina! I to Evropska Unija, „mrcina“ koja se već sama raspada i prilično „zaudara“? Ha, ha!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here