Насловна Политика Мектић незадовољан истрагом о нападу на Вучића

Мектић незадовољан истрагом о нападу на Вучића

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар безбедности БиХ Драган Мектић незадовољан је истрагом о случају напада на српског премијера Александра Вучића у Меморијалном центру, у Поточарима 11. јула јер, како каже, све иде преспоро.

vucic

Мектић није задовољан ни расправом која је о Информацији о безбедносном аспекту комеморације вођена на седници Савета министара БиХ.

Министар је након седнице новинарима рекао да му све изгледа као прича „тресла се гора, родио се миш“.

„Догодило се то што се доодило, добро се завршило. Ништа посебно, не верујем да ће у неком смислу значити било какву прекретницу“, изнео је Мектић свој утисак са седнице БиХ владе, пренели су медији у БиХ.

Истакао је да Савет министара није затражио било чију одговорност, те да се на седници више спекулисало о томе да је за дешавања у Сребреници крив Организациони одбор комеморације који нема ништа са безбзбедношћу тог скупа.

„Донесени су неки закључци као што је: „треба изменити законе, побољшати координацију“, али то је за мене демагогија“, изричит је Мектић.

Нада се, казао је, да ће парламент БиХ бити озбиљније место где ће се боље расправљати о овом питању и ту очекује конкретније закључке, као и да ће бити постављено питање нечије одговорности.

„Тражио сам да буде покренута одговорност полицијских агенција које су требало да обезбеде скуп, али покушало се све свалити на Организациони одбор „, навео је министар који сматра да се тај одбор бавио пуно сложенијим питања, а да је за безбедност самог догађаја у Поточарима био задужен Пододбор за безбедност.

Упитан о податку да је под сумњом за напад на премијера Вучића 20 особа, Мектић каже да те податке може дати само Тужилаштво БиХ.

„Нисам овлашћен да дајем податке из истраге. Међутим, све иде преспоро, то је моја констатација“, закључио је Мектић.

Начелник Општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је раније данас да је у Поточарима 11. јула, када је нападнут српски премијер Александар Вучић, “неко злупотребио људе под емоцијом”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here