Насловна Насловна Мекејн: Спријечићу Трампа да укине санкције Русији

Мекејн: Спријечићу Трампа да укине санкције Русији

7
ПОДИЈЕЛИ

Амерички сенатор Џон Мекејн изјавио је да ће покушати да спријечи Доналда Трампа да укине санкције Русији уколико амерички предсједник заиста предузме тај корак, преноси „Спутњик“.

Доналд Трамп је током заједничке конференције са британском премијерком Терезом Меј изјавио да се нада да ће његови односи с руским предсједником Владимиром Путином бити „фантастични“ и да очекује заједничку борбу против тероризма, као и да је за сада рано говорити о укидању санкција. Ипак, он је казао да је, иако нема гаранција, могуће постићи одличне односе са Русијом.

Мекејн је међутим Трампов став оцијенио као „кратковиду политику“, наводи „Спутњик“.

„Ако он то учини, радићу са својим колегама на томе да се не дозволи укидање санкција Русији,“ запријетио је 80-годишњи сенатор, познат као „јастреб“ спољне политике и поборник појачавања санкција против Русије.

Мекејн је недавно предао непровјерени извјештај о Русији директору ФБИ-ја Џејмсу Комију са намјером да оцрни Доналда Трампа. Када се сазнало да је извјештај фабрикован Мекејн је позвао на одговорност дотичну особу, али се на крају сазнало да је то био он. Пошто је Трамп изабран вољом америчког народа, демократских путем, сада се покушава његово де-легитимисање, што је преседан у историји САД-а јер се до сада критиковао предсједнички кандидат али никад није нападао пресједник јер он представља институцију Сједињених Америчких Држава.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Неће овај дуго. Треба спријечити старог јастреба да не чини зло по свијету, и неред у УСА.

  2. 0
    0

    Погледајте само демонкратско лице МЕкејна. Ка да га је направио Хитлер у Олбрајтовој.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here