Насловна Насловна Медведев: САД објавиле трговински рат Русији

Медведев: САД објавиле трговински рат Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Русије Дмитриј Медведев оцијенио је да је потпис америчког предсједника Доналда Трампа на нови закон о санкцијама значи да је Русији објављен прави трговински рат.

Амерички естаблишмент је у потпуности надиграо Трампа који не жели нове санкције, али је морао да потпише закон, сматра Медведев.

Прво, наде да се побољшају наши односи са новом америчком администрацијом су пропале. Друго, Русији је објављен прави трговински рат. Треће, Трампова администрација је показала пуну немоћ предавши на најпонизнији начин извршну власт Конгресу, што мијења распоред снага у политичким круговима САД„, навео је Медведев, а преносе агенције.

Он је упозорио да ће нове америчке санкције Русији трајати деценијама.

Режим санкција је кодификован и трајаће деценијама, ако се не деси чудо. Притом, биће гори од ‘Џексон-Веник’ закона јер има свеобухватан карактер и не може бити одложен специјалним налогом предсједника без договора са Конгресом. На овај начин, односи између Русије и САД ће бити крајње напети, без обзира на састав Конгреса или личност председника„, истакао је Медведев.

Према његовим ријечима, државама предстоји дуго разјашњавање односа у међународним органима и судовима, даље јачање међународне напетости и одбијања да се реше најважнији међународни проблеми.

Руски премијер је навео да ће Москва наставити да развија економију у социјалној сфери, бавиће се замјеном увоза, рјешавати најважније државне задатке ослањајући се само на себе.

Научили смо то последњих година у условима скоро затвореног финансијског тржишта и страха страних кредитора и инвеститора да улажу у Русију због пријетње санкцијама против трећих лица и држава„, додао је Медведев.

„Амерички естаблишмент је у потпуности надиграо Трампа који не жели нове санкције, али је морао да потпише закон“, оценио је Медведев.

Нова тема санкција, додао је, покренута је пре свега као још један начин да се Трамп научи памети.

Испред нас су нови изазови, чији коначни циљ је његова смјена с власти. Несистемски играч мора да буде уклоњен„, закључио је Медведев.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here