Насловна Политика Медведев: Неке ЕУ земље отворено подржавају неонацизам

Медведев: Неке ЕУ земље отворено подржавају неонацизам

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Русије Дмитирј Медведев данас започиње званичну посету Словениији током које ће присуствовати свечаности код Руске капелице на планинском прелазу Вршич, у Јулијским алпима, где су погинули руски ратни заробљеници током Другог светског рата.

medvedev_

Формални сусрети руског премијера са словеначким председником Борутом Пахором и председником словеначке скупштине Миланом Брглезом планирани су за понедељак, док је сусрет тет-а-тет са словеначким премијером Миром Цераром планиран већ вечерас током радне вечере.

Медведев ће током дводневне посете разговарати о билетрелној поллитичкој, трговинској, економској, културној, научној технолошкој и хуманитарној сарадњи и потписаће, како је најављено, неколико међуржавних споразума.

Руски премијер је допутовао у Словенију синоћ, а уочи посте Љубљани у интервјуу за љубљанско „Дело“ изјавио је да покушаји прекрајања историје, које користе неке државе да уређују међународне односе, могу да доведу до конфликта међу државама.

Манипулацијом историјског сећања, неки покушавају да уређују међународне односе„, рекао је Медведев и додао да то „ствара предуслове за националне и међудржавне конфликте„.

Медведев је истакао да су „покушаји поновног писања историје, укључујући Други светски рат, све чешћи“.

То посебно показује неколико европских земаља које одобравају отворену пропаганду нацистичких идеја, где се радикални националисти осећају слободно и где људи у СС униформама марширају улицама„, казао је Медведев.

Он је истакао да такво понашање „не само да вређа сећање на милионе жртава нацизма, већ представља претњу по суштинске принципе демократије и људских права„.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here