Насловна Насловна Медојевић: Власт појачава прислушкивање опозиције

Медојевић: Власт појачава прислушкивање опозиције

3
ПОДИЈЕЛИ

Спорно је да хрватски Телеком на чело црногорског Телекома постави особу која је у Македонији компромитована због прислушкивања опозиције, оцијенио је један од лидера ДФ-а и посланик Небојша Медојевић.

Он сматра је ово намјера режима да појача мјере надзора и терора над ДФ-ом.

Ангажовање корумпираних кадрова из Македоније који су сарађивали са безбједносним службама и прислушкивах опозицију, од стране актуелног црногорског режима је само наставак праксе незаконитог прислушкивања и злоупотреба служби безбједности у борби против опозиције”, рекао је Медојевић.

Нови извршни директор Црногорског Телекома Никола Љушев до новембра прошле године био је генерални директор македонске телекомуникационе компаније ВТП која је, према писању медија, посједовала опрему каква је коришћена за нелегално масовно прислушкивање у Македонији.

Из Црногорског Телекома казали су да Љушев посједује богато искуство у телекомуникацијама и ријеч је о врхунском стручњаку. Најоштрије одбацујемо све спекулације у вези са наводима о могућности прислушкивања грађана Црне Горе, те сматрамо како су такви наводи злонамјерни и у потпуности неутемељени, казали су из Телекома одговарајући на питање да ли грађани сада треба да страхују од могућег прислушкивања.

Медојевић наводи да је упозоравао Владу да је опасно по националну безбједност да продају телекомунилцациону инфраструктуру заједно са акцијама Телекома.

АНБ је ангажовао врхунског хакера из Украјине да хакује моје мејл адресе, телефоне, компјутере. Прислушкивање опозиције је одомаћена пракса актуелног режима. Ангажовање искусног шпијуна из Македоније је само доказ да ће се прислушкивање ДФ-а интензивирати”, рекао је Медојевић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    „Daning—Krugerov efekt je kognitivni poremećaj. Njegove posledice su da osobe s manjkom veština i znanja u nekoj oblasti pate od iluzorne superiornosti, greškom verujući da su njihove veštine mnogo veće nego što zapravo jesu. Ovaj poremećaj pripisan je metakognitivnoj nesposobnosti da individua ne može da prepozna svoje greške.“

    P.S. Haker iz Ukrajine, spijun iz Makedonije… Interesantan izbor drzava.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here