Насловна Политика Медојевић: Умјесто што чувају бараке по Авганистану, војска да брани суверенитет Црне...

Медојевић: Умјесто што чувају бараке по Авганистану, војска да брани суверенитет Црне Горе

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник ДПС-а Мило Ђукановић је данас у свом изненадном ванредном обраћању-монологу, својим посусталим саборцима у пљачкању и уништавања државе Црне Горе саопштио и веома забрињавајући став о могућим ратовима или катаклизмама у Европи, оцијенио је предсједник ПзП-а Небојша Медојевић.

Nebojsa Medojevic 03

“Уколико дође до ратова као што смо их имали деведесетих година или ако продужена катаклизму у Европи то значи кориговање циљева али ако говоримо о редовном стању ниједна влада не би смјела бити изабрана ако не зна како да дође до тога”, поручио је Ђукановић.

Медојевић каже да, уколико има таква сазнања или индиције о могућим ратним сукобима и катаклизмама у Европи, предсједник ДПС-а је обавезан да одмах закаже Владу и тражи од потпредсједника ДПС-а хитно заказивања Савјета за одбрану и безбједност и да о својим сазнањима и плановима обавјести Парламент.

„Оваква најава из уста једног предсједника Владе заслушује максималну пажњу и веома озбиљан и одговаран однос. ПзП је у више наврата упозоравао црногорску јавност да се безбједносна ситуација у овом дијелу Европе усложњава из дана у дан и да се повампирују аспирације разних екстремистичких структура на дјелове територије државе Црне Горе“, истакао је Медојевић.

С друге стране, додаје он, стање морала, попуњености јединица, структуре наоружања и расположивих оруђа је на забрињавајуће ниском нивоу.

„У овом тренутку, по оцјенама компететних и патриостки орјентисаних професионалаца, Војска Црне Горе не би била у стању да пружи значајнији отпор иоле озбиљнијем агресору, па самим тим нити да заштити територију, независност и сувереност земље. Зато се ПзП залаже за хитну модернизацију и кадровско, техничко, материјално опремање наше Војске која треба да игра кључну улогу у одвраћања екстремистичких и терористичких упада на територију Црне Горе и угрожавања њеног територијалног интегритета“, рекао је Медојевић.

Према његовој оцјени, војску треба подхитно опремити.

„Попунити све јединице, повећати срамне плате и побољшати услове у којима живе и раде и звању официра и војника вратити част и достојанство. Годинама се смишљено уништава углед и смањује значај и борбене готовост Војске. Црној Гори треба снажна, патриотски задојена, професионална Војска спремна да брани границе земље и одврати намјеру било кога да угржава нашу територију и независност. ПзП се и раније снажно залагао да се Војска врати на границе и да предствља први прстен одбране земље. Умјесто што чувају бараке по Авганистану, првенствена улога наше војске мора бити одбрана територије, независности и суверености земље“, поручио је Медојевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here