Насловна Политика Медојевић: Уколико снаге режима крену да нас нападају бранићемо се

Медојевић: Уколико снаге режима крену да нас нападају бранићемо се

1
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић говорио је у емисији „Жива истина“ о протестима. Каже да је циљ да буду мирни, али у случају напада, поручује, услиједиће одговор. Не искључује такође да може доћи до насилног освајања Скупштине.  

nebojsa medojevic_

Медојевић каже да је баш 13. јул у Беранама одабран за дан одлуке о протестима јер то, како истиче, симболизује освајање слободе и демократије.

Црној Гори су неопходне крупне системске промјене, које ће предводитити ДФ„, казао је Медојевић, преноси радио Антена М.

Протести, појашњава, Медојевић треба да доведу до првих фер избора.

„Боримо се за фер и поштене изборе и тражимо да падне Ђукановићева Влада, јер сматрамо да је нелегитимна и формирана на бази изборне крађе и злоупотреба. Ми тражимо подршку грађана, јер ми то не можемо ријешити у Парламенту, већ смо пробали. Зашто очекујемо велики одзив? Зато што говоримо људима, ви ћете бити губитници уколико овај режим остане и даље да Влада„, казао је он.

Објашњавајући изјаву да је вријеме за прелазак на непосредну демократију, Медојевић наводи да ће 13. јула бити саопштени политички захтјеви, а биће основан и Организациони одбор.

Доћи ћемо испред Парламента, испоставићемо политичке захтјеве. То је кварт који ћемо надам се ослободити  који ћемо прво „окупирати“ са грађанима жељним слободе и демократије и нећемо се разилазити док не остваримо своје политичке циљеве„, казао је Медојевић.

Протести су, истиче лидер ПзП-а, политички процес који носи са собом доста ризика.

„Никад не знате у ком правцу могу кренути“, нагласио је Медојевић.

На питање да ли то значи да не искључује могућност уласка у Парламент, Медојевић одговара да није казао да искључује нити да не искључује.

„Него кажем да се окупљамо на мирне протесте и да нећемо изазивати никакво насиље, зато што је иза нас врло јасан легитиман циљ и позивамо народ да дође, али снаге режима морају да знају, ако крену да нас нападају ми ћемо се бранити. То је наш план, али план вјероватно има и режим Ђукановића. Понављам да желимо да протести буду мирни и резултирају мирном политичком транзицијом“, навео је Медојевић упитан да појасни формулацију „окупираћемо Парламент“.

Очекује разумијевање њихових захтјева и мисли да га већ имају.

„Очекујемо да протести буду мирни и позивамо режим да не реагује никаквим репресивним методама. Више нећемо излалзити на изборе који не буду организовани на фер начин“, казао је Медојевић.

Коментаришући то да би највећа шанса да протести имају респектабилну масовност могла бити ако буде јасно да су у суштини антинато, Медојевић каже да у овом тренутку о томе не размишљају.

Ти протести ће бити за демократске и фер изборе, то је циљ, и због тога нема потребе да тим оптерећујемо протесте, јер на њих ће доћи и они који су и за и против НАТО„, казао је он.  

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Nego sta nego protesti i naravno branicemo se od ove bagre ako napane mirni i posteni narod.Mozda ce nas odbraniti ove tranje tipa sekule i druzine ili mozda velji opozicionari lekic danilovic milic i onaj maloljetni becic doslo je vrijeme da se otkrije ko je vjera a ko nevjera .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here