Насловна Издвојено Медојевић у САД примио медаљу за допринос борби против криминала и тероризма

Медојевић у САД примио медаљу за допринос борби против криминала и тероризма

9
ПОДИЈЕЛИ

Лидеру ПзП и члану Предсједништва ДФ-а, Небојши Медојевићу је током радне посјете САД-у уручена награда специјална награда и почасна медаља „9/11 Security Commendation Medal“ за његов допринос у борби против озбиљног криминала и тероризма.

Ова медаља се додјељује у склопу церемоније сјећања на полицајце који су страдали у терористичком нападу на САД 9. 11. 2001, а Медојевићу ју је уручио Фред В. Морон испред Центра за јавну безбједност и борбу против тероризма.

Захваљући се на овој изузетној почасти коју му је Inerportpolice указао Медојевић је истакао да у земљи из које потиче влада криминал, те да је корумпирани режим створио од Црне Горе сигурну дестинацију за дјеловање најопаснијих транснационалних наркокартела и терористичких организација.

nagrada-3

„Чини ми посебну част што сам добитник ове награде и медаље, која је посвећена храбрим полицајцима који су професионално вршећи своју дужност, положили своје животе, служећи свом народу и својој отаџбини, спасавајући туђе животе у најстрашнијем терористичком нападу који је свијет икад видио. Нажалост, тероризам и организовани криминал су данас јос већа пријетња по глобални мир и сигурност грађана и биће потребно много заједничког напора и жртви, како полицајаца, који су на првој линији борбе против терориста и мафијаша, тако и цјелокупне јавности, лидера заједнице, политичара, медија, али и самих грађана који морају постати свјесни ове пошасти и дати свој дио доприноса глобалној безбједности“, казао је Медојевић приликом уручења признања.

Он је истакао да, нажалост, у земљи из које долази, корумпирани режим, годинама огрезао у шверцу и криминалу, створио је од Црне Горе сигурну дестинацију за дјеловање најопаснијих транснационалних наркокартела и терористичких организација, па је ДЕА у више акција управо у Црној Гори ухапсила више страних држављана за које се основано сумња да су уговарали куповину оружја, плаћајући је дрогом.

„Тако су дилове ‘дрога за оружје’ у Црној Гори склапали Ф.А.Р.Ц, АЛ Каида, ИСИС, осјећајући се безбједно и заштићено од стране корумпираног црногорског режима. Терористичке акције и обрачуни зараћених наркокартела су постали свакодневица у Црној Гори, па страдају и невине жртве, а корумпирани режим немоћно посматра како држава тоне у озбиљни криминал и због веза власти и мафије, службе безбједности, тужилаштво и судови не процесуирају мафијаше и терористе“, казао је он.
nagrada-2

„Чињеница да сам ја од Ваше цијењене Асоцијације награђен за мој допринос, у глобалној борби против озбиљног криминала и тероризма као дугогодишњи члан Одбора за одбрану и безбједност, а да је специјални тужилац у мојој земљи, под контролом корумпираног режима мене и моје колеге, лидере ДФ, лажно оптужио за тероризам на изборни дан у склопу монтираног поступка за лажни државни удар, најбоље описује колико је борба против тероризма тешка и значајна за глобални мир и безбједност“, додао је лидер ПзП-а.

Он је нагласио да ову награду доживљава и као додатни подстрек и признање Демократском Фронту за дугогодишњу упорну и храбру борбу за политичке промјене које ће довести до пожељног амбијента за ефикасну борбу против глобалног организованог криминала и тероризма.

У току посјете Медојевић ће се сусрести са представницима Сената, више „тинк-тенкова“ и аналитичара блиских Републиканској партији САД, са којом је ПзП у истој међународној асоцијацији ИДУ.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Medo je vazda bio sa atributima seocke zene koja ogovara ,cinkari i laze. Jadna li je CG kad je ovakvi prezentuju i koji obigravaju tudje pragove radi privatnih intereda a na strtu CG. Ali Cg je vazda kroz istoriju imala ovakve pasmine i vazda je uspijevala da se odbrani

  2. 0
    0

    bravo Medojevicu neka se siri prava istina o narko drzavi i njenoj kriminogenoj posrnuloj vlasti, sve do Vasingtona…a, kako se narko podzemlje odmah prepoznaje..jel te to milo, udruzen snjima ruzi..ne osvrci se..evo, i da priznam, ja sam Medojevicu kupila povratnu kartu za ameriku, i to sa popustom…odrekoh se malo boljih cipela!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here