Насловна Насловна Медојевић: У АНБ-у слиједе пензионисања и хапшења

Медојевић: У АНБ-у слиједе пензионисања и хапшења

3
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Мило Ђукановић приморан је под спољним притиском да пензионише контроверзне оперативце Агенције за националну безбједност АНБ за које се основано сумња да су годинама одржавали нелегалне контакте са организованим криминалном, тврди члан скупштинског Одбора за безбједност и одбрану и функционер Демократског фронта Небојша Медојевић.

nebojsa-medojevic_

„Нови в.д. директора АНБ-а Дејан Перуничић је стари кадар ДБ-а из времена социјализма, и за њега је наређење шефа партије и Владе заповјест. Он је изабран да пензионише компромитоване кадрове АНБ-а за које западне службе безбједности тврде да су логистичка подршка нарко-картелима и веза са руском мафијом“, казао је Медојевић.

Како је додао према новој регулативи Владе у марту ове године истиче рок за пензионисање свих оперативаца АНБ-а који су навршили 50 година живота и који имају 30 година рада у служби.

Према Медојевићевим ријечима пензионисање ових оперативаца је само први корак ка њиховом хапшењу што је како тврди, кључни захтјев НАТО-а за добијање позивнице.

Подсјећамо да је дугогодишњи функционер Агенције за националну безбједност Дејан Перуничић крајем прошле године именован за вршиоца дужности директора АНБ-а.

Према процедури он функцију в.д. директора АНБ-а може обављати најдуже шест мјесеци.

Перуничић је дугогодишњи службеник АНБ-а и док је на челу АНБ-а био Владан Јоковић он је отишао у пензију са мјеста шефа технике АНБ-а.

Међутим, Перуничић је као искусни кадар ове године, по уговору на годину дана ангажован у АНБ-у. Тај уговор истиче у марту 2015. године.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Malo je reci nelegalne kontakte.Ttreba reci istinu. Ta olos je koristila „resurse“ drzave koji su joj na raspolaganju zajedno sa mafijom likvidirala za sopstvene interese.
  Dugacak je spisak njihovih nedjela. U svemu tome ono zasta postoje, drzava i gradjani ih nije interesovalo.
  Treba da obrse kako su zasluzili.

 2. 0
  0

  Ovo sto je rekao gospodin Medojevic je sasvim sigurno korisno znati.
  Ipak, ne vidim korsti od ove informacije za sustinski unutrasnje jace povezivanje opozicije.
  Uzgred budi receno, gospodine Medojevicu, blizi se mjesec februar, hoce li biti protesta…..

 3. 0
  0

  Organizacija ANB je direktno radila i radi protiv interesa za budućnost svojih građanja, postavili su granicu i carinu između braće i sestara CG građana koji žive u Srbiji, uništili ekonomiju, terorisala svoje građane i sad ih vodi direktno u finasijsko i državno ropstvo u EU i NATO…Čovjek se zapita zašto treba da postoji takva organizacija ako ne radi svoj posao zbog koga je i osnovana.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here