Насловна Политика Медојевић у Америци: ДПС је крило мафије, због расподјеле профита од шверца...

Медојевић у Америци: ДПС је крило мафије, због расподјеле профита од шверца букти рат међу њеним клановима

0
ПОДИЈЕЛИ

ДПС је фактички политичко крило мафије и због тога је држава немоћна у борби против ње, саопштио је данас лидер ПзП-а и члан предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић у разговору са са г-ђом Керол Фостер, специјалном савјетницом Републиканског сенатора Рона Џонсона за законодавна питања са којом се данас сусрео у току радне посјете САД-у. Он је нагласио да око расподјеле профита од шверца цигарета букти рат између два клана у ДПС-у.

Медојевић је упознао г-ђу Фостер са актуелном политичком кризом у Црној Гори која је посљедица лажног државног удара који је наручио Ђукановић, а спровео специјални тужилац Катнић, који је на дан избора ухапсио 20 лица под оптужбама за припремање државног удара, а које је у Црну Гору, на превару позвао његов агент из Србије, и који нијесу имали појма да ће их Катнић ухапсити без иједног доказа.

Лидер ПзП-а је истакао да се читав монтирани случај заснива на изјавама двојице сарадника српске полиције, који су за новац пристали да учествују у овој фарси. Након више верзија поменутог догађаја, тужилац је као организаторе оптужио двојицу руских држављана који или не постоје, или нијесу били у Црној Гори и Србији у скорије вријеме.

„Према нашим сазнањима тужилац није тражио од Русије изручење ових оптужених; а појављује се све више доказа да је управо Катнић, по налогу Ђукановића, организовао ову представу како би спријечио побједу опозиције,“ напоменуо је Медојевић.

Он је посебно указао на политички утицај локалног, регионалног и транснационалног криминала у Црној Гори и региону, као и на опасност од дестабилизације региона.

Nebojsa Medojevic 03

„Политички утицај мафија спроводи преко финасирања кампања владајућих партија, улагањима прљавог новца у регуларне економске токове, оснивање банака, медија, финансирањем НВО, корумпирањем припадника полиције, АНБ, тужилаца, судија.

ДПС је фактички политичко крило мафије и због тога је држава немоћна у борби против мафије. Сукоби између политичко-шверцерско-безбједносних кланова око контроле шверца цигарета ескалирају. Само у првих 9 мјесеци текуће године преко Луке Бар је увезено 450 контејнера цигарета, који се преко Косова, Србије, БиХ шверцују ка ЕУ.

Зарада од овог шверца је минимум 200 милиона евра, и управо око расподјеле тог профита букти рат између два клана у ДПС-у. У рату огранака великих глобалних нарко картела сваки дан се убијају припадници мафије, а страдају и недужни грађани,“ истакао је Медојевић.

Г-ђа Фостер се захвалила Медојевићу на детаљно презентираним погледима најјаче опозиционе групације у Црној Гори када је у питању стање у земљи, и изразила жаљење због прогона опозиције, блокирања средстава и хапшења посланика без тужилачких налога и скидања имунитета, што није стандард у демократским државама.

Г-ђа Фостер је потврдила интерес сенатора Џонсона за што интензивнијом комуникацијом са свим актерима политичке кризе у Црној Гори, те замолила Медојевића да о свим позицијама Демократски Фронт директно информише кабинет сенатора Џонсона.

Она је такође потврдила заинтересованост сенатора Џонсона за што скорији сусрет са г-дином Медојевићем у Сенату.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here