Насловна Политика Медојевић: Сва сазнања о организованом криминалу од сад дијелим са грађанима

Медојевић: Сва сазнања о организованом криминалу од сад дијелим са грађанима

5
ПОДИЈЕЛИ

Сва моја сазнања о организованом криминалу од сад дијелим са грађанима, саопштио је лидер Покрета за Промјене и члан Предсједништва Демократског фронта на конфренција за медије поводом позива на који се данас одазвао Специјалном полицијском одјељењу.

Наравно да једна партијска држава, каква је Црна Гора, која је прерасла у приватну државу, у којој се на кључна мјеста у безбједносном сектору, у тужилаштву и правосуђу именују људи који ће да буду послушници браће Ђукановић и који ће бити лојални њима а не држави Црној Гори, који неће радити по уставу и закону већ по правилима која дефинишу браћа Ђукановић„,  казао је Медојевић.

Он је подсјетио да је отворио тешких и озбиљних тема, угрозивши тиме свој и живот своје породице, те био изложен пријетњама, и нагласио да се од 16. октобра 2016. године формирало огромно неповјерење између ГСТ Миливоја Катнића и Демократског фронта.

Сада већ можемо да видимо да је Миливоје Катнић био постављен од стране браће Ђукановић, као човјек пажљиво биран због свог психолошког профила, своје прошлости, као човјек који ће слушати браћу Ђукановић било што да му нареде„, казао је лидер ПзП-а и додао:

Тај човјек је именован да штити послове браће Ђукановић и да прогања Демократски фронт“.

Ђукановић тражио да се пуца у народ

Функционер ДФ-а је казао да се данас одазвао позиву Специјалног полицијског одјељења али да је био изненађен кад је сазнао на које околности је позван. Он је казао да је дао изјаву у вези три теме, те подсјетио да је већ јавно говорио о везама врха црногорског режима, корумпираним дјеловима безбједоносних структура и црногорске мафије.

„Ја сам данас био позван да се изјасним на моје јавно изречене констатације од прије годину дана – да је у организацији АНБ-а, значи црногорске државе, тј. да су високи оперативни АНБ-а Зоран Лазовић и Душко Голубовић организовали шверц кокаина за Италију, да о томе постоји досије.

Умјесто да се обрате преко министра правде Зорана Пажина и да путем међународне правне помоћи траже од колега у Италији досије, чију сам шифру ја јавно рекао у парламенту и медијима, они зову мене, послије годину дана, да прикупе обавјештење од грађанина!“, казао је Медојевић.

Press Nebojša Medojević – 12.01.2018

Konferencija za medije povodom poziva Specijalnog policijskog odjeljenja koji je dobio predsjednik PzP Nebojsa Medojevic, radi prikupljana obavještenja u svojstvu građanina, po zahtjevu SDT-a u vezi saznanja za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala.

Geplaatst door Pokret za Promjene op vrijdag 12 januari 2018

Он је напоменуо да је друга тема била да је Мило Ђукановић, током протеста у октобру 2015. године у оперативном центру „наређивао да се пуца у народ“.

„Ја сам службама безбједности рекао гдје се догађај десио – АНБ“, казао је Медојевић казавши да постоје камере и свједоци.

Трећа тема је био захтјев Катнића о скидању имуненитета посланику ДФ-а Небојши Медојевићу, те напоменуо да је намјера била да се он ухапси, да му се скине имунитет, те да се у Спужу изврши напад на њега.

Ово су три теме које је покренуо ВДТ Ивица Станковић 27. децембра 2017. године“, казао је лидер ПзП-а, нагласивши да „ово доказује да је на власти коалиција крупног криминала, крупног капитала и крупне политике“.

Од данас сам сарадник грађана Црне Горе

Невјеровано је очекивати, да ја дајем било каква обавјештења органима чији је шеф Миливоје Катнић за кога сумњам да има перманентне контакте са људима које наше служне безбједности доживљавају као безбједоносно интересантне„, казао је Медојевић и додао да је упутио иницијативу ВДТ-у да се суспендује Миливоје Катнић „или да се они предмети у којима је очигледно да је он у сукобу интереса – а то су сви ови предмети узму, и да ВДТ преузме истраге“.

„Смисао мојег позивања данас је да Ацо Ђукановић, Зоран Лазовић и Мило Ђукановић сазнају шта ја све знам и ко ми из АНБ-а или полиције доставља инфромације“, истакао је Медојевић и поручио:

„Ја сам дао изјаву да нећу давати информације све док је Катнић ГСТ јер би то било саучестовање у заташкавању кривичних и помагање мафији да заштити своје позиције.

Сва моја сазнања о организованом криминалу, од сад ћу дијелити са вама.  Бићу сарадник са грађанима Црне Горе, са црногорском јавношћу“.

Фунцкионер Дф-а је стога подијелио и прву информацију са грађанима: он је упитао зашто полиција крије да је прије пар дана обијена кућа једног доктора,, блиског сродника Зорана Лазовића, у којој је нађено „више новца него што је Синђелић добио од црногорског режима и Миливоја Катнића да организује државни удар у Црној Гори, и дај еу тој кући нађено много више оружја него што су имали ‘терористи’ да припреме ‘кривопролиће'“.

Катнић планирао да ликвидира Меденицу и Вујановић

Функционер ДФ-а је дао и информацију да је Мило Ђукановић спасио од смјене ГСТ Миливоја Катнића које су му припремале Весна Меденица и Светлана Вујановић.

„Према нашим информацијама, када је Катнић чуо да му се припрема смјена он је планирао да ликвидира ове двије госпође. Он је остао лично дужан Милу Ђукановићу. Према шефовима криминалних организација има блиски однос. 

Прогон ДФ-а ће бити прогон Црне Горе„, казао је Медојевић напоменувши ипак да се тај прогон враћа ГСТ-у као бумеранг јер је све више часних и поштених људи из из тужилаштва и из правосуђа и служби безбједности.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 23
  2

  Djukanovici i njihovi pajtosi su na sve spremni. Te zlocince je odavno trebalo privesti pravdi. Mnogo toga se otelo kontroli .
  Medenica i Vujanovic dobro znaju sa kim imaju posla. Odavno su trebale reagovati.
  Cekati da nesto dodje do tebe moze biti kasno.
  Sve sto vidis u svijetu, nadaj se u vijeku, a ovo zlo je preblizu.
  Podrska za Medojevica.

 2. 8
  0

  Само напред, храбро и доказиво. Чувај се “подметнухих” информација, јер је то њихов “пројекат” да ти дезавуишу оно пто је доказима проверљиво.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here