Насловна Насловна Медојевић: Ступиднo је говорити о наставку пута ка ЕУ кад она више...

Медојевић: Ступиднo је говорити о наставку пута ка ЕУ кад она више не постоји

5
ПОДИЈЕЛИ

Све док траје криза у Европској унији, након одлуке Велике Британије о изласку, процес проширења је стопиран оцијенио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Питање проширења ЕУ више нико и не помиње, без обзира што говорили европски званичници. Европска унија сада отвара питање своје архитектуре и ту процес проширења за Црну Гору, Србију и БиХ апсолутно више није приоритет. Нема ко о томе да одлучује„, казао је он „Побједи“.

Медојевић објашњава да за одлуке у ЕУ треба сагласност свих држава чланица.

Без одлуке Британије не може да се прими Црна Гора, јер ЕУ функционише на принципу консензуса. Све док траје излазак Британије нико не може донијети одлуку о учлањењу нових чланица. Јасно је да Брегзит значи крај проширења, а можда и крај ЕУ у овом формату„, оцијенио је Медојевић.

Он је рекао да нико не може да процијени куда ће ова ситуација одвести ЕУ.

„Имамо ступидну изјаву предсједника Црне Горе Филипа Вујановића да ћемо наставити. Гдје ћеш наставити? Тамо више нема ЕУ у оном формату. Једноставно, док траје криза у ЕУ процес проширења је стопиран“, оцијенио је Медојевић.

Он је један од малобројних црногорских политичара који је поздравио одлуку грађана Велике Британије да изађе из ЕУ.

Тај процес траје доста дуго и он је резултирао Брегзитом зато што је корумпирана бриселска администрација, највише Њемачка, одбијала захтјеве Велике Британије и других земаља за реформу ЕУ. Требале су реформе да се, у политичком смислу, дио моћи врати националним парламентима и да се не угрожава суверенитет држава у погледу важних питања, а да се на нивоу ЕУ говори о оним стварима које су у заједничком интересу„, објашњава Медојевић.

Упитан да ли је ПЗП сада евроскептична партија, Медојевић одговара одрично.

Ми смо и даље проевропска партија, али није Европа исто што и ЕУ. Ми волимо Европу и прихватамо европске стандарде. Нажалост, ЕУ је својим погрешним одлукама довела себе у стање хаоса. ПЗП-у је најважнији интерес Црне Горе. Ми желимо да се Црна Гора мијења и реформише у складу са европским стандардима, али не у складу са процјенама корумпиране бриселске администрације„, казао је он.

Медојевић објашњава да Демократски фронт није одустао од протеста, већ је протесте „пренио са улице у Скупштину“.

Како је додао, ДФ је перманентно у протестима због медијске изолације и једино у парламенту могу да пренесу грађанима своје поруке. Он је најавио да Фронт креће ускоро у теренску кампању и да не одустаје од протеста.

„И послије избора, ми ћемо наставити протесте“, рекао је Медојевић.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  pusti priču o EU. misli o biračkom spisku. sto da radi građanin ako ga bez obaveštenja presele negdje na drugu stranu grada, Dps dobro zna ko njih nikad ne glasa a taj sam i ja

 2. 0
  0

  Dovoljno je sagledati kakvi su i kako se ponasaju razni komesari i takozvani zvanicnici EU i sve je jasno. Samo maloumnici ili korumpirani i ucijenjeni mogu da ih slusaju.

 3. 0
  0

  pogledajte sta kaze Milos Zeman,dobar projekat dat u ruke neznalicama,i zali za odlsakom Britanije,Ceska niukom slucaju nece da uzima evro kao valutu,dok se evropski zvanicnici zvani KOMESARi bave promjerom kondoma krastavaca i jabuka dotle su spljne granice otvorene a socijalna drzava nestaje,na drugoj strani merkrel i Olander kako li mu je ime kuju palnove za jos vecu diktaturu,jedino ne mogu da se sloze oko Turske,veselo drustvo,a planovi kao prije 100 godina

 4. 0
  0

  I dosad je bilo stupidno,priča samo služi kao pokriče za brutalnu pljačku naroda i ništa više.Glup je onaj ko vjeruje u EU i njene dobrobiti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here