Насловна Политика Медојевић: Шеф кавачког клана побјегао из земље – да се притвори Катнић...

Медојевић: Шеф кавачког клана побјегао из земље – да се притвори Катнић (ВИДЕО)

8
ПОДИЈЕЛИ

У правним државама је основ да се Миливоје Катнић данас лиши слободе како не би могао да врши утицај прво на своје службенике, па онда полицију и АНБ у прикривању кривичног дјела које се десило у СДТ-у, казао је лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић на ванредној прес-конференцији поводом бјекства шефа кавачког клана Игора Божовића из државе.

„Зашто Божовић није био под мјерама тајног надзора и тајне пратње и како је могуће да је могао да побјегне из земље?,“ поставио је питање Медојевић служби државне безбједности и нагласио:

„Очигледно да постоји основана сумња да је Божовић имао саучесника у Специјалном државном тужилаштву, и то на врло високом нивоу, који је намјерно закаснио за предајом захтјева о одређивању притвора и тако омогућио затворенику да побјегне из земље.“

Ради се о синхронизованом дјеловању врха режима, АНБ-а и СДТ-а

Посланик ДФ-а је напоменуо да је уобичајена пракса да се лице осумњичено за неко друго кривично дјело не пушта из притвора док претходно суд не одлучи о продужетку притвора.

„Овдје се десио преседан, и ми основано сумњамо да се ради о синхронизованом дјеловању врха црногорског режима, корумпираних дјелова службе државне безбједности (АНБ) и врха СДТ-а,“ нагласио је он и додао:

„Очекујем да се данас у току дана јавности, ради минимума унутрашње професионалности и чувања образа читавог тужилаштва у Црној Гори, обрати врховни државни тужилац Ивица Станковић и да каже шта је урадио поводом овог грубог скандала, који отвара основ сумње да је неко у врху СДТ-а примио огромни новац од мафије или био уцијењен од мафије и са њима повезаним структурама у АНБ-у да је морао да направи пропуст. Сада да видимо ко ће поднијети одговорност.“

Vanredna press konferencija povodom bjekstva šefa Kavačkog klana iz države

Geplaatst door Demokratski front – DF op donderdag 17 augustus 2017

Катнић да се лиши слободе

„Потребно је минимум суспензија Катнића – оптимално је да се он лиши слободе, јер он са слободе, имајући у виду моћ и повезаност са Пажином – министром правде и Ђукановићем предсједником ДПС-а, може да утиче на истрагу, да се договара и комуницира са актерима овог криминалног акта и да опструира истрагу,“  напоменуо је Медојевић.

Он је казао да се нада да ће се чути и став амбасадора ЕУ који прати реформе у Црној Гори рад тужилапштва и истакао да ће обавијестити све амбасаде и партнере у ЕУ „на који начин се у Црној Гори штите врхови криминалног клана а на који прогоне невини људи из опозиције“. 

„Некадашњи јединствени которски клан који се бавио дистрибуцијом наркотика, намјерно је разбијен од структура за националну безбједност јер је постао конкуренција државним нарко картелима. Формиран је клан који је близак АНБ-у и који је дошао у сукоб са остатком који је био независтан од контроле АНБ-а,“ саопштио је посланик ДФ-а.

Он је подсјетио да је садашњи премијер Душко Марковић рекао у предизборној дебати: „Држава није дужна да штити чланове криминалних организација од међусобних ликвидација“, те напоменуо да га је управо ова изјава подстакла да помисли да у криминалним структурама постоје провладини кланови и они који су независни.

„Откуд рат између два клана који су до јуче били јединствени – одговор треба тражити у АНБ-у,“ нагласио је Медојевић.

Да ли АНБ окупља своје „војнике“ да их употријеби против безбједности противника режима?

„Бјекство челника једног од тих кланова указује на спрегу врха СДТ-а, криминалних дјелова АНБ-а и полиције, који су по свему судећи учествоаали у бјекству Божовића из земље,“ подвукао је лидер ПзП-а и нагласио:

„Некад служба зна да ове опасне криминалце пусти на слободу да би их користила у вршњу најтежих кривичних дјела против живота и безбједности противника режима, било да се ради о конкурентском клану било о опозицији.

Ту околност не смијемо заборавити: да се можда криминални, мафијашки дио АНБ-а и врх самог режима одлучује да екипира своје војнике, тешке криминалце и да их употријеби у вршењу неких других тешких кривичних дјела?“

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ДФ: ћирилица и латиница,милов орао и тробојка,Медојевић као етнички цг са цг језиком и за нато и друга србска опција…дакле ДФ није србска колација но микс срба и несрба.

  • 0
   0

   Не прди и не лажи.Више је Медојевић Србин од Бечића и сличних.Како Бечић велича Црну Гору,Цетиње и једину престоницу Медојевић није никад радио.Још промјенио наглашено нагласак па говори,,пријестоница,,.Г…о мало црвено.Пицопевац.

 2. 0
  0

  Кад је Ката пустио “страшне терористе“ који су могли да направе “покољ галактичких размјера“ у Црној Гори , зашто да не пусти и једног Божовића? До данас не би зауставили потоке крви, а можда би неком пало на памет да гради и крвоелектране.

 3. 0
  0

  Ovo je strasno sta se radi kod nas. I jos ima pojedinih splacina pa napadaju Medojevica na portalu. Kukala nam majka na koje smo grane dosli.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here