Насловна Политика Медојевић: Премијер промовише људе спремне да извршавају његове наредбе

Медојевић: Премијер промовише људе спремне да извршавају његове наредбе

0
ПОДИЈЕЛИ

Предлог кадрова за реконструкцију Владе Црне Горе показује потпуни изостанак одговорности премијера  Мила Ђукановића и сагледавања веома озбиљне политчке, економске, институционалне и социјалне кризе у земљи саопштио је предсједник Покрета за Промјене Небојша Медојевић.

nebojsa-medojevic_

„Умјесто дубоких резова и корјенитих промјена, премијер наставља са кадровском политиком промовисања себи лично оданих људи који ће бити спремни да беспоговорно извршавају сваку његову наредбу“, наводи се у Медојевићевом саопштењу.

Медојевић је истакао да у свакој недемократској и корумпираној Влади, нема мјеста за професионалце и патриоте који ће своје функције обављати часно и компететено.

„Кадровска рјешења у АНБ, ресору правде, тужилаштву, Врховном суду, Привредном суду су индикатативна и показују чврсту ријешеност  Ђукановића да посебно у области владавине права и борбе против корупције и криминала, жели апсолутно лично одане људе над којима ће имати потпуну контролу. У временима дубоке политичке, економске и социјалне кризе и међуосбних  обрачуна унутар политичко-криминалне владајуће класе, Ђукановић  жртвује ефикасност и компетентност Владе за потпуну личну контролу свих виталних механизама реперсије државе“, казао је Медојевић.

Предсједник Покрета за промјене је нагласио да премијер уз помоћ предсједника парламента Ранка Кривокапића, додатно награђује партијске активисте ДПС који су кључни актери изборних крађа, притисака, уцјена и куповине.

„Ђукановићева организација функционисе на познатим правилима , да сваки члан организације мора бити одан и лојалан и поштовати правила органзиација, а да ће заузврат Организација штитити своје чланове“, истакао је Медојевић.

Ако не поштује правила члан партије ће бити кажњен, а ако шеф организације не штити одане чланове, биће замјењен другим који то може наводи се у саопштењу.

Функционер Демократског фронта је истакао да је стање у земљи драматично и да захтјева хитне радикалне и корјените реформе које треба да спријече банкрот и распад  система, који сваким даном указује на све веће и веће пукотине и нефункционалност.

„Зато су побуна и протести једини преостали метод борбе и опозиције и грађана који су доведени пред највећа искушења у модерној историји Црне Горе“, рекао је Медојевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here