Насловна Политика Медојевић: Плаћени лобисти раде за црногорски криминални режим

Медојевић: Плаћени лобисти раде за црногорски криминални режим

3
ПОДИЈЕЛИ

medojevic-nebojsa

Лидер ПзП-а и члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић казао је да је црногорски криминални режим посветио изузетну пажњу и инвестирао много новца да би задржао какву-такву позицију код међународне заједнице.

Како преноси „Дан“, Медојевић је рекао да све значајније обавјештајне службе свијета имају истовјетно мишљење да је режим премијера Мила Ђукановића огрезао у криминалу и да је Балканска конфедерација организованог криминала озбиљна пријетња за стабилност региона, али и интересе највећих западних сила.

Он је истакао да је Ђукановић одавно искључиво безбједносно-обавјештајно питање, а не политичко.

„Већ одавно овај режим нема никакву подршку са важних политичких адреса. Зато се режим опредијелио за придобијање лобиста нижег профила, попут Кацина, Лајчака, Липке и Тенока и понеких амбасадора западних земаља који питање демократских промјена у Црној Гори држе на ниском нивоу приоритета у извјештајима које шаљу својим централама“, рекао је Медојевић.

Лидер ПзП-а је казао да је кључни човјек режима бивши француски обавјештајац Арно Данжан, за кога је Војислав Шешељ у завршној ријечи пред Хашким трибуналом 14. марта 2012. рекао да је „један од главних заштитника највећег мафијашког боса на Балкану, Станка Суботића званог Цане Жабац“.

„Кључни човјек режима је бивши француски обавјештајац Арно Денжан, кога су медији и политичари и раније означавали као старог и веома доброг пријатеља Мила Ђукановића и Станка Суботића, а који је, на изненађене многих, постао посланик ЕП-а задужен за безбједност и одбрану у ЕП. Нагли заокрет многих критичара режима у Црној Гори из ЕП, који су чланови радних тијела парламента задужених за Црну Гору, не смију се изоловати од дјеловања Денжана“, рекао је Медојевић.

Он је казао да је контроверзни Енглез српског поријекла Џон Гвозденовић Кенеди активни лобиста Ђукановића у Лондону, те да његови веома блиски пријатељски односи са неким кључним извјестиоцима из ЕП-а такође не могу бити заобиђени у анализама о лобистима режима.

Медојевић је казао да је један од највећих успјеха дипломатије Милана Роћена било врбовање високих дипломата Словачке да активно лобирају и пријатељски подржавају црногорски режим. Према његовим ријечима, Словачка је као чланица ЕУ и НАТО била идеална жртва за инфлитрирање проруски оријентисане црногорске дипломатије коју је водио Роћен.

„Кукан, Лајчак, Липка, све дипломци совјетских комунистичких дипломатских школа у које нијесте могли ни ући без сагласности озлоглашеног КГБ, и функционери у вријеме комунистичке Чехословачке, сада високи функционери демократске Словачке, чланице ЕУ и НАТО, открили су рај звани Црна Гора и нове богате „пријатеље” у Црној Гори“, навео је Медојевић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Па предузмите нешто да блокирате плаћанје НАТО лобистима, опозицијо????

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here