Насловна Насловна Медојевић о реакцији државе на рат кланова у Котору: Гасе ватру бензином

Медојевић о реакцији државе на рат кланова у Котору: Гасе ватру бензином

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Покрета за промјене и један иод челника ДФ-а Небојша Медојевић оцијенио је да се поступање државе, када је у питању ескалација насиља у Котору, може оцијенити као“гашење ватре бензином“.

Насиље и рат кланова у Котору има политичку позадину. Тамо дјелују екипе које нијесу под контролом АНБ. И зато је дошло до сукоба. АНБ и режим желе да испровоцирају обрачуне између АНБ картела и ових независних. У том рату лако могу да ликвидирају конкуренцију и да добију подршку јавности. Али, овај метод је ризичан и за АНБ и челнике режима, јер се ради о веома опасним структурама, које имају конекције са глобалним картелима, много новца и пуно војника“, навео је Медојевић на свом Фејсбук профилу.

Према његовим ријечима, држава нема снаге да ово ријеши кроз легалне токове и режим сам изазива рат картела, рачунајући да ће то искористити за елиминацију неких људи и картела који нијесу под њиховом контролом.

Гашење ватре бензином. Слично је рађено у Србији послије 2000. године , када су дјелови режима инволвирани у криминал, уз помоћ БИА, сукобили Сурчински и Земунски клан. У таквим сукобима, ризик од неконтролисаних сукоба и ескалације насиља је огроман и може доћи до дестабилизације прилика у земљи. Посебно, када је човјек од највећег повјерења Ђукановића, исти онај који је смислио исти план у Београду након 2000.“, навео је Медојевић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here