Насловна Друштво Медојевић о буџету: Владина фашистичкa економскa политикa води у банкрот

Медојевић о буџету: Владина фашистичкa економскa политикa води у банкрот

3
ПОДИЈЕЛИ

Као што је ДФ причао у кампањи, лоповска секта ће наставити погубну економску политику и водити панични менаџмент, не схватајући, немајући снаге или не желећи да одбаце фашистички неолиберални модел економске политике, срљају у још већу катастрофу, истакао је предсједник ПзП и члан предсједништва ДФ, Небојша Медојевић.

Он је, коментаришући данашње усвајање државног буџета за предстојећу годину, појаснио да се лоше одлуке Владе односе на: смањења зарада, замрзавање пензија, смањења надокнада за мајке са троје дјеце, повећање пореза, акциза, ново задуживање за покривање потрошње Владе (трошкова плата у мегаломанском бирократизованом јавном сектору и буџетске субвенције банкротираном Фонду ПИО).

„Ова Влада нема ни знања, ни политичког кредибилитета, ни легитимитета, а на крају крајева ни моћи да крене сасвим другачијим путем економоског опоравка. Умјесто задуживања, увоза, јавне потрошње бирократије, неопходно се окренути покретању производње, извоза, инвестицијама у реални сектор и радикалним резовима у бирократизованом јавном сектору“, изјавио је Медојевић, додајући да су нам потребни послови, радна мјеста, инвестиције, производња и извоз.

Он је истакао да државна бирократија која једе половину БДП мора бити рационализована и стављена у функцију обезбјеђивања основних јавних услуга и добара и подстицању привредног раста.

Умјесто постојећих требало усвојити низ других мјера

„Требају нам фабрике, задруге, старт-ап инкубатори, систем подршке иновацијама (посебно у ИЦТ сектору), Банка за развој, Агробанка, Фонд ризичних улагања, нова пореска политика која релаксира послодавце који запошљавају раднике у производним секторима и на сјеверу земље. Треба нам оснивања државног холдинга за развој који ће креирати здраво језгро националне привреде.

Требају нам бескаматни кредити за набавку опреме за предузетнике. Треба нам државна кооператива која це откупљивати све тржишне вишкове пољопривредних производа по унапријед познатим цијенама. Требају нам бесповратна средства за подизање кућа, штала, формирање стада, засада, бесплатно давање државног земљишта за младе незалослене људе који желе да се баве пољопривредом.

Требају нам двије ХЕ Комарница и Крушево које ће производити електричну енергију, а мање од 2 евроцента по Кw, а не мале ХЕ Ђукановића чију струју на насим рачунима плаћамо преко 10 евроценти. Треба нам минимална зарада од 350 евра до ког износа ће се укинути порез на зараде, али ће се за веће плате плаћати порез по већој стопи (и до 50% за плате преко 50.000 мјесечно, нпр)“, навео је Медојевић.

Једноставно, требају нам промјене – став је Небојше Медојевића.

„Велике, темељне, радикалне. ДФ је то знао и зато смо грађанима нудили једини свеобухватни план реформи – програм 707 мјера који је једина алтернатива банкроту, сукобима, трајном сиромаштву и растакању државе Црне Горе“, истакао је он.

Према његовом мишљењу, да се данас одрже избори, без Катнића, без фантом-бирача, без уцјена, корупције – већина геађана би препознала реформски план и потенцијал политике ДФ и добробит коју он доноси управо њима и нашој држави Црној Гори.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Medo,blago tebi,ti se spasi,shvatio si gdje vodi politika za koju si se zalagao u mladosti.Liberalna ekonomija je u stvari najperfidniji model dogovorne ekonomije koja ima za cilj da velika riba pojede svu malu ribu,a onda dodjemo na to da je to fasizam u ekonomiji.Medo dobro dosao si.

 2. 0
  0

  Kako vješto manipulišu, neće da kažu šta znači umanjenje od 0.5% po godini staža. Ko ima 10 godina staža plata manja 5%, ko ima 20 godina staža plata manja 10% , 30 godina plata manja 15, 40 godina plata manja 20%. To je umanjenje 0.5% pi godini staža za SVE. Svi građani plaćaju partijsko zapošljavanje DPS-a. I još se zadužuju preko 400 miliona!!!!

 3. 0
  0

  Ispravniji naslov bi mogao da glasi : NEOLIBERALNA EKONOMSKA POLITIKA VODI VLADU U BANKROT, A ONA DRZAVU U FASIZAM!
  Istini za volju dodje mu na isto. Na fasizam dodje!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here