Насловна Политика Медојевић: Нова власт у Будви треба да тражи од ВДТ суспензију Уговора...

Медојевић: Нова власт у Будви треба да тражи од ВДТ суспензију Уговора о колектору са њемачком фирмом WТЕ

0
ПОДИЈЕЛИ

Нова власт у Будви одмах да поднесе кривичну пријаву ВДТ против њемачке фирме WТЕ и бивше власти и тражи стављање свих Уговора о колектору отпадних вода ван снаге, саопштио је лидер ПзП и члан ДФ-а, Небојша Медојевић.

Саопштење Медојевића преносимо у цјелини.

Нова власт у Будви, непотебно губи вријеме у преговорима са Владом и њемачком компанијом WТЕ око постројења за прераду отпадних вода. Непоходно је одмах, поднијети кривичну пријаву и иницијативу ВДТ Ивици Станковицу против потписника ових криминалних Уговора и тражити хитну заштиту државне имовине и јавног интереса који су угрожени лоповским диловима криминлане групе коју је предводио Светозар Маровић и власника и дијела менаџмента њемачке фирме WТЕ, који су склопили уговор који има све елементе велеиздаје и угрожавања јавног интереса.

ВДТ треба да одмах стави ван снаге овај Уговор и подигне оптужницу против потписника Уговора. Истовремено, неопходно је покренути свеобухватну истрагу којом би се утрдило, како је општина Будва поптисала овако штетан Уговор и ко је све угађен у ову криминалну трансакцију којом је склопљен посао са вишеструко већим надуваним вриједностима опреме, радова, услуга. Светозар Маровић који је већ направио за себе, невјероватно добар дил са Катнићем би морао да пропјева и објасни коме је од предстваника њемачке фирме обећао овај корупционашки тал вриједан више десетина милиона евра у супротном ВДТ треба да тражи поништење свих Споразума са Маровиће, због несарадње са тужилаштвом у овом предмету.

Овај Уговор има све елементе непоштеног посла и као такав би морао бити одмах суспендован и стављен ван снаге, а њемачка фирма и њени представници у овом послу најстрожије кажњени због овог преварног посла.

Да имамо професионалног, компететног специјалног тужиоца, ово постројење би припало држави Црној гори и општини Будва и не би платили ни цент, јер би казна за овакав грандиозни лоповски уговор била вишеструко већа од вриједности овог постројења.

Најновије упозорење њемачке фирме WТЕ – Wасертехник из Есена да од краја марта не гарантују рад постројења, јер може доћи до кварање дјелова је класични рекет и уцјена и ВДТ и СДТ би морали ХИТНО да реагују и спријече могуће штетне последице по градјане Будве, општину и љетну сезону.

Нажалост, за ових 27 година владавине ДПС, разорене су све институције и свака страна фирма и домаћи тајкуни и криминалци могу овде да раде шта хоће, да пљачкају, отимају,док се тужилаштво бави очувањем власти ДПС.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here