Насловна Насловна Медојевић: Неко из опозиције хоће у загрљај Ђукановића

Медојевић: Неко из опозиције хоће у загрљај Ђукановића

2
ПОДИЈЕЛИ

Nebojsa Medojevic 03

Лидер Покрета за промјене и високи функционер Демократског фронта Небојша Медојевић казао је да постоји више варијанти расплета црногорског политичког чвора и да се плаши да неке опозиционе партије могу ући у сарадњу са Демократском партијом социјалиста и Милом Ђукановићем.

Ако Ранко Кривокапић са опозицијом направи већину од 41 посланика, можемо срушити Владу и формирати прелазну за изборе. Ђукановић, међутим, може да понуди реконструкцију Владе и да из ње изађе Рашко Коњевић, а да умјесто њега убаци некога из Позитивне и Социјалистичке народне партије. Рецимо Дарка Пајовића због НАТО, а Снежану Јоницу због тобожњег помирења„, каже Медојевић за „Дневне новине“.

Посланик СНП Снежана Јоница има супротно мишљење и она очекује да ће у одређеном облику и обиму остати досадашња коалиција на власти.

Snezana_Jonica

Желим да вјерујем да су сви у опозицији довољно политички одговорни и да су научили неке лекције из прошлости, те да се неће поновити досадашње грешке нарочито међусобне опозиционе оптужбе. Мада ме је вријеме научило да они који су били најгласнији у оптуживању СНП или наших посланика су на крају завршавали у загрљају ДПС-а или СДП-а„, казала је Јоница „Дневним новинама“. 

С друге стране, Медојевић сматра да ДПС са Бошњачком странком, Либералном партијом, Хрватском грађанском иницијативом, два бивша посланика СДП – Дамиром Шеховићем и Мићом Орландићем, са евентуално 4 посланика из Позитивне и два из СНП имао више него довољну већину у Скупштини.

Тако би Ђукановић избацио СДП из владајуће коалиције, задржао министре Лазовића и Брајовића и смијенио Кривокапића са мјеста предсједника Скупштине. То све може да уради кроз реконструкцију и без избора“, каже Медојевић.

Darko Pajovic3

Он мисли да је вријеме за промјене, али наглашава да, у сваком случају, свака политичка колаборација било кога из опозиције са ДПС, било подршка реконструкцији Владе или подршка мањинске владе или пристајање на ванредне изборе по непромијењеним условима, била би издаја бирача опозиције и покушај спасавања власти Мила Ђукановића.

Он тврди да било шта да се деси осим формирања прелазне владе, која би обезбиједила фер и демократске слободне изборе је нелегитимно и недемократски.

Медојевић је, у изјави „Вијестима“, казао да опозиција неће покренути питање неповјерења кабинету Мила Ђукановића, јер није сигурна да ли има довољно гласова за обарање Владе.

djukanovic-krivokapica

У овом тренутку нисам сигуран да опозиција има 36 посланика који би хтјели да заједно са шест из СДП-а чине неку нову већину за пад владе Мила Ђукановића. Више немамо 36 тврдих посланика опозиционих партија, јер Позитивна Црна Гора најављује заокрет у својој политици и отворено се нуди као партнер Демократској партији социјалиста”, казао је Медојевић.

Он истиче да је након раскола у СДП-у немогуће одржати статус кво у владајућој коалицији, наводећи да неко мора први да повуче потез.

Видјећемо ко ће повући први потез. Можда Ђукановић затражи реконструкцију владе и смјену Ранка кривокапића. Можда он за то има већину”, навео је Медојевић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    у сваком случају овај народ очекује само добро,ја не видим ту разлога за забринутост,мале промјене у сваком случају су добре,Ђукановић то по навици увјек ради вјероватно зато и пбјеђује,а опозиција ништа не мијења и тиме су своје мјесто у Скупштини осигурали.Народ треба на изборима само то да потврди,ја се дубоко надам да и хоће

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here