Насловна Политика Медојевић: Мафијашка хоботница контролише скоро читав Балкан

Медојевић: Мафијашка хоботница контролише скоро читав Балкан

1
ПОДИЈЕЛИ

Nebojsa Medojevic 03

Годинама упорно упозоравам на балканску конфедерацију организованог криминала, насталу на рату, шверцу, злочинима и сарадњи са безбједносним службама државица насталих распадом СФРЈ. Временом се трансформисала у веома моћну мафијашко-безбједносно-економско-политичку хоботницу која држи скоро цијели Балкан под контролом, саопштио је предсједник Покрета за промјене ПзП Небојша Медојевић, поводом анализе италијанског часописа Лимес у којој су Црна Гора и Косово оцијењени као мафијашке државе, односно државе у којима организовани криминал има доминатнан политички утицај.

Медојевић је, у изјави за медије, истакао да је “прањем новца стеченог криминалом кроз улагања у економију, финансирање политичких партија на власти, корумпирањем дјелова безбједносног система, полиције, тужилаштва и судова, оснивањем и финансирањем медија, балканска конфедерација постала кључни центар моћи у региону”.

Црна Гора је, у међувремену, под вођством овог ДП СС ДП режима постала и прва држава која је и директно под влашћу ове органзиације. Зато ме нимало не изненађују анализе угледног италијанског часописа Лимес. Ове анализе угледних стручњака само потврђују исправност, визонарске и патриотске политике ПзП, који је од оснивања као главни узрок свеопште кризе у друштву дефинисао недемократски, болесни политички систем из којег произилазе све девијације у нашој економији, правном поретку, безбједносном систему, институционалне деформације и огромну корупцију и криминал. Срастање државне власти, безбједносних структура, тужилаштва и правосуђа са мафијом разорило је уставни поредак, демократију, привреду  и систем вриједности у земљи. Мафијашки режим је објавио рат држави и друштву и на одличном је путу да их до темеља уништи”, рекао је Медојевић.

medo 3

Он је додао да “сви грађани који мисле добро својој дјеци морају озбиљно анализирати аргументе ПзП и добро слушати наше поруке”.

Медојевић је рекао да “овакви мафијашки системи, уколико не буду заустављени и демонтирани, неминовно воде у друштво социјалних неправди, биједе и, у крајној инстанци, до потпуне фашизације друштва и сукоба”.

Нијесу случајно приватни односи лидера мафијашких држава одлични. Нијесу случајно ове мафијашке државе на Балкану миљеници међународних центара моћи. Историјска искуства озбиљно опомињу да се управо такви режими најлакше инструментализују против сопствених држава и народа у сврху остваривања нечијих туђих интереса, по цијену изазивања жаришта и сукоба. Није случајна ескалација албанског великодржавног националистичког пројекта, и то од привидно умјерених проевропских и прозападних политичара. Изгледа да је глобалним шахистима потребна нека криза на Балкану да би се на шаховској табли пиони жртвовали за крупне фигуре у наставку партије”, саопштио је Медојевић.

Nebojsa-Medojevic-527

Чињеница која би морала да забрине све грађане региона, али и ЕУ и САД, истакао је лидер ПзП, је да балканска конфедерација организованог криминала у овом тренутку држи у шаци владе Србије, Црне Горе, Косова и БиХ.

Посредством медија са националним фреквенцијама,  гомилом таблоида , плаћених НВО, такозваних новинара, аналитичара, ова оорганизација перманентно блати и дискредитује све своје противнике, политичке партије, лидере, слободне медије, НВО за које процијени да им могу засметати у њиховој болесној злочинацкој намјери да владају Балканом и да зауставе ЕУ и НАТО интеграције”, рекао је Медојевић.

Додао је да се “ПзП од оснивања залаже за отворени и поштен дијалог с Албанцима, у циљу проналажења механизама за максимално уважавање њихових националних тежњи и заштиту културних, политичких, економских интереса”.

Све у оквиру неповрједивости државне суверености и територије Црне Горе. Нажалост, ескалација инцидената и провокација око аспирација на дјелове територије Црне Горе, може бити наговјештај да се мафијашко братство ставило у функцију изазивања нестабилности и сукоба на етничкој равни, који могу поново запалити Балкан. Зато ПзП позива све грађане Црне Горе који су забринути за мир, демократију, сувереност и територијални интегритет Црне Горе, да се придруже мисији ПзП и да нам помогну у пројекту снажења идеје ДФ као механзима за смјену мафијашког режима који представља највећу и једину истинску пријетњу виталним интересима народа и државе Црне Горе„, казао је Медојевић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Samo jedno previdjas Medojevicu da iza mafijaske hobotnice stoje vladajuce strukture banana drzavica.
    Te se prema tome nemas kome obracati za pomoc i da reaguje.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here