Насловна Насловна Медојевић: Лекић је увијек био против протеста

Медојевић: Лекић је увијек био против протеста

6
ПОДИЈЕЛИ

berane-13-jul-03

Демократски фронт ДФ нема намјеру да око протеста разговара са лидером ДЕМОС-а, јер нам је став Миодрага Лекића око тог најважнијег политчког питања у Црној Гори веома добро познат, казао је члан предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

Од августа 2014. када смо на сједници Предсјендиштва отворили питање реакције ДФ на доказане изборне крађе, аферу Снимак и преваре СДП-а и Кривокапића након избора у Подгорици и предложили демократске протесте до формирања Прелазне Владе, као једини могући одговор, Лекић је увијек био против. Више пута се веома есклицитно изјаснио да је против протеста и да умјесто протеста треба да отворимо разговоре о централизацији ДФ-а, што је било неприхватљиво свим конституентима и промјени односа према НАТО-у, што није било прихватљиво НОВА-ој и ДНП.  Такође, више пута нам је препоручио да они у ДФ, који желе протесте, могу сами да их организују, али без њега„, казао је Медојевић.

Наглашава да су више пута јавно упозоравали да у опозицији постоје двије политике.

Једна која заступа ДФ, да Ђукановићев режим има разрађен систем изборних крађа и да не треба излазити на изборе које не организује Прелазна Влада, јер би то само значило поновну крађу и давање легитимитета мафијашком режиму, позивајући све опозиционо орјентисане грађане и субјекте да нам се придруже на протестима. Друга, коју заступа коалиција ДЕМОС, УРА, Демократе, неке стране амбасаде и са њима блиски медији, да треба изаћи на изборе које ће организовати Ђукановићева Влада и које ће поново покрасти. И једна и друга политика су легитимне, али ДФ цијени да само протести и фромирање Прелазне Владе као у Македонији, може повратити повјерење у изборни процес и извући земљу из дубоке политичке кризе„, оцијенио је Медојевић

nebojsa medojevic

Додаје да став СНП-а још није дефинисан.

Из те странке од одређених високих функционера долазе неки сигнали да би се и они могли придружити масовним антирежимским протестима у септембру. ДФ је отворен за сваку опозициону странку, организацију, синдикат, удружење који донесу одлуку да се протестсима боре против корумпираног однарођеног режима„, поручио је Медојевић.

Истовремено, наглашава он, протести ће бити прави лакмус папир који ће показати које опозиционе структуре се боре за смјену власти и политичке, економске и промјене система.

А ко се бори само за мандате и привилегије и статус системске опозиције. Црна Гора нема времена за испразне политичке флоскуле, јалове дебате у нелегитимном Парлементу које не доносе никакве промјене нити угрожавају режим који несмањеном жестином наставља да краде и земљу гура ка банкроту и дужничком ропству. Опозиција мора пружити снажан отпор и послати снажан одговор режиму да више неће моћи да краде народну вољу на намјешетним изборима. Протести су, по нама из ДФ, једини могући одговор. Зато позивамо опљачкани, осиромашени и обеспраљени народ, који не жеи да наша дјеца буду робови дјеце режимских моћника, да нам се придруже. Јер Слобода тражи људе„, закључио је Медојевић.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ova prevara nas je ojadila onim ustavom. Evo ce nas uvesti u nato preko parlamenta a narod nece ni pitati. To im je Medojevic dao priliku.

  2. 0
    0

    Lekić je na vrijeme osjetio da treba biti protiv svega što ti „organizuješ“ ili u šta ti imaš udjela. Iskusni diplomata te je odmah dobro procijenio.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here