Насловна Насловна Медојевић: Kривокапићу, Црна Гора и ДПС не могу преживјети, неко мора нестати

Медојевић: Kривокапићу, Црна Гора и ДПС не могу преживјети, неко мора нестати

3
ПОДИЈЕЛИ

„Ранку Кривокапићу, кључном сараднику шефа корумпираног и криминалног режима је требало 18 година да „политички прогледа“ и види оно што сам ја видио још 1998 године, када сам као члан Предсједништва СДП тражио да СДП раскине коалицију са ДПС-ом и Народном странком, због прихватања модела економских реформи заснованог на распродаји ресурса, неконтрисаној јавној потрошњи, сталном увећавању бирократије, уништењу производње, увозу и задуживању“, саопштио је данас предсједник ПзП-а Небојша Медојевић.

Остатак саопштења Медојевића преносимо у цјелости:

На велику несрећу Црне Горе, тадашњи врх СДП-а, на челу са Жарком Ракчевићем је одустао од својих програмских приниципа и темељних вриједности социјалдемократије и прихватио модел реформи који је завршио како је морао да заврши – структурном корупцијом и сиромаштвом, дужничким ропством и банкротом јавних финансија, те бруталном пљачком државе која је од Ђукановића направила милијардера.

Као бивши члан најужег руководства СДП-а, који је ту странку напустио, управо због ове касатрофалне одлуке руководства странке, осјећам одређену моралну и политичку сатисфакцију што данас, након 18 година, Ранко Кривокапић, понавља моје ријечи из 1998. године. Због историјске димензије ове ужасне грешке политичког руководства СДП, да подржи пљачку, разарање привреде, уништење институција и деструкцију традиционалног система позитивних вриједности и морала нације, веома је важно да Кривокапић, Ракчевић, Шабовић, Растодер и остали из врха тадашњег СДП, који још нијесу постали чланови ДПС-а, признају ову грешку и преузму политчку и морлану одговорност за пропаст земље и народа која је услиједила након тога.

За мене ни тада као ни даанс није било никакве дилеме да ли треба допустити корумпираном Ђукановићу да створи државу, па да онда у тој и таквој држави, треба наставити борбу за демократију. Демократија и слобода су, за мене, биле и остале, темељне вриједности, на којима може почивати било која просперитетна држава која једино таква има смисла.

Свјесно дати државу у руке мафије, шпекулативног капитала и страних Амбасада, што је учинила СДП 1998, скупа са тзв црногороским интелектуацима и предводјеним Мишком Перовићем, представља чин срамотне издаје и уништења црногорске државе, друштва и нашег традиционалног система вриједности. Тај дебело наплаћени „пакт о ненападању“ црногорских суверениста са Ђукановицем који је склопљен ’98, тобоже „због државе“, ја сам тада назвао „пактом са ђаволом“ који ће довести до пропасти и државе и народа. Они који су тада промовисали идеју да мафија води пројекат обнове црногорске независности су главни кривци за оно што данас виде сви. Црна Гора је приватна држава у власти мафије, спекулативног прљавог капитала и страних амбасада. Црна Гора је земља неправде, сиромаштва, корупције, криминала, са марионетском уцјењеном Владом, која краде изборе и све што није за небо везано, без институција, без привреде, без слободе, без демократије.

Драго ми је што је Кривокапић прогледао послије 18 година, али ако је стварно свјестан стања у којем се Црна Гора налази, зашто није подржао Демократски Фронт и преговоре о успостављању изборног повјерења условио оставком Ђукановића, као кључног проблема који спречава демократски и економски просперитет Црне Горе, већ је организова преварни дијалог, заједно са Амбасадом САД-а подвео лажну опозицију Ђукановићу и Марковићу, са основним циљем да спаси режим Ђукановића и да му допусти да организује још једне покрадене изборе.

Волио бих да је, макар данас, послије 18 година сљепила Кривокапићу јасно да, Црна Гора и ДПС не могу преживјети. Неко мора нестати.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    „Они који су тада промовисали идеју да мафија води пројекат обнове црногорске независности су главни кривци за оно што данас виде сви. Црна Гора је приватна држава у власти мафије, спекулативног прљавог капитала и страних амбасада“.
    Заборавио си Медени да си главом и дупетом од почетка бављења политиком био један од истакнутих првобораца независног Монтенегра, тзв. Црногорске православне цркве и тзв Црногорског језика и да си 2006 издао опозицију и био кључни играч за дефинисање Српског језика у Уставу ЦГ као другоразредног.
    Дакле, Медени ти си 2006. године учинио исто што и Пајовић 2016, па те питам шта доби тада за издају опозиције? Или си то можда урадио из личног задовољства?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here