Насловна Политика Медојевић: Криминалци понижавају полицију и државу

Медојевић: Криминалци понижавају полицију и државу

0
ПОДИЈЕЛИ

Nebojsa-Medojevic-527

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић позвао је све поштене припаднике сектора безбједности, тужиоце и судије да искажу чин патриотизма према држави и масовно се прикључе промјенама, јер је, како је оцијенио, стање у безбједносном сектору драматично лоше.

Како је навео у саопштењу достављеном агенцији МИНА, напади државних криминалаца који су под заштитом корупираних појединаца из сектора безбједности, тужилаштва и судова, на затворске службенике, напад је на државу и њен уставни и правни поредак.

Медојевић сматра да је то најбољи знак слабости државе Црне Горе која под тим режимом није у стању да заштити људска права, физичку безбједност и безбједност имовине.

Изједена корупцијом држава је постала слаба, скоро невидљива, а криминал све моћнији, дрскији, безобразнији. Држава је толико слаба, да не може већ деценију да пензионише пар компромитованих оперативаца АНБ, него се доноси закон којим ће се пензионисати и други поштени оперативци који од своје пензије неће моћи да издржавају”, навео је он.

Milo i Aco Djukanovic

Медојевић је навео да свако дијете зна да наброји десет опасних криминалца којима држава ништа не може, а нико не зна ниједно име неког опасног полицајца од кога се криминалци плаше.

Замислите државу у којој министар полиције не смије да искаже солидарност, подржи своје службенике и најави оштре санкције против криминалца који понижавају полицију и државу. Кукавицама, незналицама и корумпираним није мјесто у сектору безбједности”, рекао је он.

Према његовим ријечима, такав болесни систем „у метастази од корупције“, која се не лијечи 25 година, очиглендо не може се излијечити, „док се не елиминише главни узрочник болести- ДПС и СДП“.

Зато позивам све поштене припаднике сектора безбједности, тужиоце, судије, да искажу свој чин патриотизма према држави Црној Гори и масовно се прикључе промјенама. Сваки дан дуже овог накаредног система, скупо кошта наш народ и државу и рачуни ће стизати и праунуцима”, додао је Медојевић.

branomicunovic

Он је оцијенио да се годинама у самим службама задржавају корумпирани и компромитовани кадрови који су успоставили чвртсе, дубоке, пријатељске и пословне везе са криминалним орагнзиацијама и који имају имовину милионских вриједности.

Тако су се годинама у Црној Гори формирали државни криминални кланови који имају пуну логистишку, правну, финансиску и политичку заштиту од врха режима. Ово срастање служби безбједности, тужилаштва и судова са подземљем, ових мјесеци добија и нову компоненту – породичну”, рекао је Медојевић.

Према његовим ријечима, склапају се бракови, кумства између породица из врха тужиластва, правосуђа, Владе, АНБ и породица из подземља.

Vesko Barovic i Milo Djukanovic

„Ствара се нова криминално-политичко-безбједносна аристократија”, казао је он.

Према ријечима Медојевића, такав болесни поредак ствари довео је и до потпуног колапса друштвене функције институција правне државе.

Па су осуђени криминалци за најтежа кривична дјела, убице, наркодилери, силеџије и насилници добили друштевно повољнији положај од поштених полицајаца, оперативаца АНБ, тужилаца и судија. Последице ове кохабитације државе и криминала је страховит пад морала у сектору безбједности, а самим тим и пад ефикасности и пораст и јачање криминала”, закључио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here