Насловна Политика Медојевић: Криминалци ми угрожавају живот, Американци хоће послушну „опозицију“

Медојевић: Криминалци ми угрожавају живот, Американци хоће послушну „опозицију“

27
ПОДИЈЕЛИ

Од 1999. године сам под мјерама тајног надзора АНБ. Противуставно и противзаконито. Без одлуке суда или тужилаштва. АНБ има сектор за борбу против дисидената, као и свака служба у тоталитарним државама. Главна мета дјеловања тог сектора сам ја. Ђукановиће је одувијек забрињавала моја посвећеност демократској транзицији Црне Горе, моје знање, рад, упорност, посвећеност, храброст, тврдоглавост, међународни контакти, саопштио је данас лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић. Он је напоменуо да никада није прихватио да је независност преча од демократије и да треба толерисати криминализацију Црне Горе од стране Ђукановића, јер се тако тобоже ствара независна држава и нагласио да је Црна Гора мање независна него када је била у саставу СФРЈ и СРЈ, јер зависи не само од међународног фактора већ и од самовоље једног човјека и мафије.

„Посебно сам постао опасан када је ПзП, на опште изненађење 2006. годионе узео преко 13% гласова уз невиђену крађу ДПС-а. Режим је био запањен огромном подршком коју је народ давао ПзП-у због тога што смо ми нудили програм изласка из кризе и радикалне економске, политичке и друштвене реформе.

Ђукановић одавно има комплексе када сам ја у питању. Ја сам био за мир и против напада на Дубровник. Ја сам протествовао против одласка студената у рат. Ја сам организовао мировне манифестације и паљење свијећа за жртве Сарајева, док је Сарајево било убијано. Ја сам био за независну и демократску Црну Гору. Ја сам био члан Реформских снага Анта Марковића. Ја сам први препознао опасност од трагедије коју нам припрема двојац Мило Ђукановић- Веселин Вукотић. Ја сам напустио владајући СДП 1999. године не слажући се са концептом неолибералног глобалног фашизма и не прихватајући да сиромаштво, криминал и корупција буду последице такве политике,“ казао је Медојевић и додао:

„О демократској транзицији сам учио од највећих реформиста бивших комунистичких држава Клауса, Балцеровића, Колодка и то у временима када су усјешне земље спроводиле реформе. Постао сам придружени члан Научног друштва економиста СРЈ. Објавио сам књиге, радове. Написао мноштво колумни, дао на стотине интервјуа.

Увијек сам био Црногорац, никад антисрбин, антибошњак, антихрват, антиалбанац. Протествовао сам против прогона и терора режима, служби и тужилаштва против лидера СДА у акцији Лим. Протествовао сам и против терора над недужним Малисорима у акцији Орлов лет. Протествовао сам увијек против било каквог насиља над мањинама, над слабима.“

Нисам прихватао да је независност преча од демократије

medojević pres

„Увијек сам био за независну, демократску, слободну Црну Гору. Никад нијесам прихватао да је независност преча од демократије и да треба толерисати криминализацију Црне Горе од стране Ђукановица, јер се тако тобоже ствара незавизна држава.

Данас је Црна Гора мање независна него када је била у саставу СФРЈ и СРЈ. Данас је зависна од међународног фактора, али и од самовоље једног човјека као и од мафије,“ напоменуо је лидер ПзП-а.

Био сам против гетоизације, сатанизације и дискриминације Срба

„Након осамостаљења, био сам против гетоизације, сатанизације и дискриминације Срба у Црној Гори и радио сам предано и континуирано на помирењу свих народа у Црној Гори, а посебно на помирењу Црногораца и Срба,“ нагласио је Медојевић.

Он је истакао да је Демократски фронтпоказао да су јединство опозиције и снажни протести једини ефикасни механизам за борбу против криминализованог режима који краде изборе.

„Довођењем Миодрага Лекића, као нестраначке личности на чело Фронта показали смо да имамо одговорност за постизање виших националних циљева и да су нам партијски интереси мање важни. Побједили смо на предсједничким изборима 2013. године, али Миодраг Лекић није био спреман да брани своју побједу и гласове људи који су га подржали.

Организовали смо по први пут у Црној Готи континуиране, мирне и демократске демократске протесте за фер изборе и након терора резима од 24.10 довели Ђукановића до пада. Нажалост, остатак опозиције лојалан Амбасади САД је тада одбио да подржи израњавани, отровани, пребијени ДФ и отишли су да спасавају Ђукановићев режим,“ нагласио је Медојевић.

ДФ тражи одговорност за злочине које је режим починио

„Медијски концерн Вијести , а затим и ДАН су постали дио великог америчког плана да се послије Ђукановића инсталира марионетски режим који ће слијепо слушати и који неће моћи водити политику у интересу народа и државе.

Све проамеричке и проЕУ богате НВО су постале дио тог плана и као главну мету дјеловања су имали ДФ. Како разбити ДФ је било једино питање. Прво су основали Позитивну. Онда су врбовали Лекића, онда су основали велику коалцију Кључ. ДФ је стављен у медијску изолацију тзв. независних медија а у медијски линч од режимских медија,“ казао је функционер ДФ-а и упитао:

„Зашто су Ђукановић, Беба Поповић, Перовић, Ивановић, Никола Марковића, ЦГО, ЦЕМИ, ЦРНВО, АНБ, Вијести, ДАН, ТВ Пинк, Побједа, Дневне новине, портал Аналитика, ЦДМ, Амбасаде на истом задатку елиминације ДФ? Доста слично како су се сличне структуре биле уротиле против ЛСЦГ 2001. године.

Зашто је Ђукановић, уз прећутну сагласност Амбасаде, кренуо у отворени линч ДФ-а, и припремао план за нашу физичку ликвидацију 16.10.2016.?

Зашто ДФ смета, као најјача и најорганизованија опозициона структура?

ДФ СМЕТА ЈЕР СЕ ЗАЛАЖЕМО ЗА ЛУСТРАЦИЈУ, ОТВАРАЊЕ ДОСИЈЕА УДБЕ И ОДГОВОРНОСТ ЗА ЗЛОЧИНЕ КОЈЕ ЈЕ РЕЖИМ ПОЧИНИО.

Сви остали су спремни да Ђукановићу дају имунитет од кривичног гоњења и да не отварају питања одговорности за велеиздају, пљачку земље, политичка убиства и све оно што се дешавало у Црној Гори од 1990. до данас.

Имам и ја свог Луку Лабана

Nebojsa Medojevic DF

„Зато сам ја под незаконитим, противуставним мјерама тајног надзора од 1999 године.

Зато ме одређени професионални и патриотски кругови у службама безбједности снадбијевају најповјерљивијим информацијама, које су нам и спасиле животе 16.10.2016, када је режим планирао да инсценира сукобе и да израњава, а можда и да ликвидира целнике ДФ-а.

Моји међународни контакти, идеолошка компатибилност са евроатлантским интеграцијама, додатно је утицала, да се код браће Ђукановић креира слика о мени као државном тј. режимском непријатељу број 1, против кога се користе сва могућа средства,“ нагласио је Медојевић и додао:

Годинама имам свог Луку Лабана који координира мјере тајног надзора. Један је отишао у пензију, а наследио га је извјесни Б.Б.

Као члан Одбора за безбједност, ухватио сам се у коштац са најопаснијим проблемом Црне Горе – везама транснационалних наркокартела са режимом и улогом АНБ у пружању логистичке подршке шверцу цигарета, дроге и оружја. Годинама упорно и ефикасно откривам информације о овим везама и о пословима тешким више МИЛИЈАРДИ евра. Мој живот је угрожен. Ја сам таргетиран од најопаснијих криминалаца и њихових помагача у АНБ-у и полицији, као најопаснији непријатељ.“

Стаљинистички Катнић измислио оптужницу против невиних људи како би оптужио и мене

Функционер ДФ-а ипак истиче да ни након свих „тих година копања по мојим пословима, финасијама, имовини нијесу могли да пронађу НИШТА“.

„Зато се стаљинистички тужилац Катнић одлучио да измисли оптужницу против невиних људи и да покуша да их повезе са мном, како би подигао оптужницу и против мене. Од громогласне пропаганде да ДФ финасирају Руси са милионима евра, Катнић је читаву причу свео на 30.000 америчких долара и 18.000 евра које је један обични мали предузетник приватно позајмио Дејану Вујисићу, директору ПзП-а, за наставак градње куће.

Катнић у својој монструозној истрази тврди да је грађевински радник који 30 година ради најтеже физичке послове и који је новац стекао продајом своје куће у Котору (коју је сам својим рукама изградио са својом супругом) новац стечен КРИМИНАЛОМ. Какав монструм може ухапсити једног обичног малог поштеног вриједног радника који се читав живот мучио да прехрани своји породицу и који је значајан капитал стекао продајом куће на приморју у вријеме инвестиционог бума. За то има све Уговоре, овјерене код нотара, потврде из банке о уплати, исплатама. Човјек живи у Теслићу и нема никакве везе са ПзП-ом. Новац који је полиција заплијенила био је приватни новац Дејана Вијисића који му је Николић позајмио. То се десило ПОСЛИЈЕ избора и само монструм као Катнић је могао да означи овог поштеног човјека као шефа криминалне организације за прање новца и повезати са финасирањем кампање,“ казао је Медојевић и нагласио:

„Циљ је подићи оптужницу и против мене, без доказа и без смисла, како би се Демократски Фронт криминализовао и како би се отворио пут за прављење новог срамног дила са Ђукановићем и Амбасадом.“

Ако се не спроведе лустрација Црна Гора никада неће бити демократска држава

Nebojsa Medojevic PzP 2 800x600

„ДФ никада неће бити дио власти, ако је услов за то беспоговорна послушност према страним државама и давање имунитета Ђукановићу од кривичног гоњења и повраћаја опљачканог новца.

То су гријехови ДФ-а,“ истакао је лидер ПзП-а и нагласио:

Не желимо да будемо марионете ни Москве ни Вашингтона. Добре односе треба имати и са САД и са Русијом и са ЕУ и са Кином. Али власт у Црној Гори треба да води бригу о интересу земље и да одговара само својим грађанима.“

Он је напоменуо да ако нова власт не спроведе лустрацију и друге мјере неопходне за дисконтинуитет од тоталитарног поретка, Црна Гора никад неће бити демократска, правна држава, са економијом која функционише нормално.

„То је најјаснија лекција коју сам научио у 27 година интензивног бављења демократском транзицијом. Прво као стручњак, а онда и као политичар.

Без тих реформи, градићемо кућу у смрдљивој мочвари која никад неће бити стабилна и у којој никад неће бити слоге и среће.

Као и 1988. кад сам са колегама водио штрајк студената против власти, тако и данас вјерујем у исте снове о слободној, демократској, праведној, успјешној и богатој држави Црној Гори.

Нема предаје! Нема продаје! Слобода или ништа. Само сложно! Само јако!“

27 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Пустимо институције да раде свој посао. Нека независна истрага покаже да ли је директор ПЗП Вујисић прао прљави и крвави новац мафије да би финансирао странку. Онда нека покаже да ли је то радио по налогу предсједника странке. Затим треба открити откуд предсједнику ПЗП-а вишемилионска имовина, од скупштинске плате или од неких других активности. Треба расвјетлити и везу Медојевића са београдским недељником Идентитет, да ли је случајност што је баш овај политичар био колумниста земунског клана итд.

  Ја вјерујем да су господин Катнић и његови сарадници часни и стручни људи, да на њих апсолутно нико нема моћ да утиче. Да се никога не боје, што су и доказали хапшењем шефа будванске мафије Света Маровића.

  • 0
   0

   Која још будала у Црној Гори може говорити о независности институција и независним поступцима и истрагама. Само она која је дио постојећег система.

  • 0
   0

   „Пустимо институције…“ рече овај чика из Удбе. Иначе, ово је нова удбашка теза: Катнићеви помоћници су часни, а за Катнића нисмо сигурни ? На примјер, Саша Чађеновић? Онај који је за обај фукарлук са рођаком добио стан? А да не говоримо о осталим бестијслностима из ове срамне афере.

   Секула је већ етаблирана удбашка фукара која у последње вријеме промовише Бечића. Као што је донедавно Лекића. Сапиенти сат.

 2. 0
  0

  Medojevicu, potpuno te razumijem. Radi se o nevidjenim zlocincima spremnim na svako zlo.
  Nema ko da pomogne, a od tih gadova tesko se sacuvati. Prisluskuju, prate, imaju razne resurse na raspolaganju, mnogo saucesnika i necistih savjesti koji ce za odredjenu „nagradu“ sve da ucine. Kompletan drzavni aparat, umjesto da sluzi gradjanima upregnut je u njihovo kolo i radi za tamo njih.
  Svakom ko im se suprotstavi sva cula treba da rade da bi opstao.
  Problem je sto nema solidarnosti, sto zakrzljali mozgovi kalkulisu da se to drugome desava, a da do njih nece doci.
  Docice, docice, al ce tada piti prekasno.

 3. 0
  0

  Ја први нијесам одушевљен медом, и памтим му неке излете, али руку на срце, има ли елоквентнијег, јаснијег, разложнијег, стручнијег. Да кажем, лаички гледано. Ако је све ово што прича глума, свака му част, заслужује златног међеда у најмању руку.

 4. 0
  0

  Postali smo Latinska Amerika. Ili ćemo da se izbavimo protestima i nekom revolucijom, ili ćemo da potonemo u talaštvo mafije zauvijek.

 5. 0
  0

  Medo , okle vam onoliki dolari care ?
  Zakuči li se koja , ostane li za troška , za kavu i rakiju ?
  Pušti političku priču ovo ono , nego okle dolari Medeni ?

 6. 0
  0

  Sve si ti bio i svuda!I u DPS-u,i u SDP-u,i u liberalima.Pa te onda projektovala UDB-a i dala ti pristup medijima da napraviš stranku.Pa si onda zabio nož u leđa Srbima kad se pravio Ustav 2007.godine.I sve bi to bilo u redu, da te avetni Srbi ne glasaju preko DF-a.I treba im tako!Šta sa tobom traže to i dobijaju.

 7. 0
  0

  MEDOJEVIC BESJEDI:

  моја посвећеност демократској транзицији Црне Горе, моје знање, рад, упорност, посвећеност, храброст, тврдоглавост, међународни контакти,

  када сам ја у питању

  Ја сам био за мир

  Ја сам протествовао

  Ја сам организовао

  Ја сам био за независну и

  Ја сам био члан Реформских снага

  Ја сам први препознао

  Ја сам напустио владајући СДП

  Имам и ја свог Луку Лабана

  Зато сам ја под незаконитим

  Ја сам таргетиран

  Medojevicu, oli da ti JA budem savjetnik. ako izaberes MENI za savjetnika, prosperiraces mnogo i manje ces ovih „ja pa ja“ gresaka praviti.

  JA sam spreman da ti pomognem.

 8. 0
  0

  … Žao mi što to moram da kažem, to se nažalost podrazumjeva kada kreneš u borbu sa Sistemom!
  Svakom je takvom Medova sudbina, đe gođ da je : od S. Koreje do zemalja Latinske Amerike, od Kine preko Rusije do Amerike!
  Jedino je Evropa u mrtvom, kako se su se svi prepustili, čak i uključili u Sistem!
  … Neće Medu ovo utješiti, Ali znao je što radi, i što mu šljeduje!
  Jedino je utješno što ja znam da on zna … Da je stalna prisutnost u javnosti, maksimalna vidljivost na društvenoj scjeni, jedini mogući odbrambeni alat i nstrument lčne sigurnosti i zaštite od otvorenog progona i …

 9. 0
  0

  treba režimu pokazati, za početak, crveni karton kroz npr. vode i odvoza otpada. to trebaju učiniti svi opljačkani i obezpravljeni. režim nemože pohapsiti sve građane jer nema dovoljno zatvorskih kapaciteta a i nesmije pohapsiti preko pola države. ako režim nebude razumio poruku onda proširiti mehanizme i pooštriti i tako do konačne pobjede

 10. 0
  0

  „Daning-Krugerov efekat je kognitivni poremećaj. Njegove posljedice su da osobe s manjkom vještina i znanja u nekoj oblasti pate od iluzorne superiornosti, greškom vjerujući da su njihove vještine mnogo veće nego što zapravo jesu. Ovaj poremećaj pripisan je metakognitivnoj nesposobnosti da individua ne može da prepozna svoje greške.“

 11. 0
  0

  … “ Dunning-Kruger effect, Ptrahijena, da si živa i zdrava, po Moris Erolu, ponajprije se odnosi na tzv. svjetsku političku elitu!!! … Za “ nomenklature haosa „, kako ovaj kultni autor, zna da kaže.
  Valjda na svaku!
  Valjda svaku, pa i ovu montenegrinsku, jadi ga znali!
  … Ptrahijena, kućo!

 12. 0
  0

  Колико су ти оно долара нашли код шуре, 50.000 или 50,980. Лопино усташка коју Нова држи на српским гласовима,

 13. 0
  0

  Gospodine Medonjo nesto nijenu redu prvo se hapse ljudi iz vrha Dps a sad ljudi iz vrha DF i jedni i drugi okrivljuju tuzioce u CG kao sto vi okrivljujete Katnica koga su vasi poslanici glasali da bi mogao da dobije podrsku parlamenta zar nije tako? Da sve svedemo u realne osnove nevini ste sve dok Katnic ne dokaze da ste krivi! Daj da ne politizujemo slucaj drzavni ili topovski udar da pustimo pravosudne organe da donesu odluku bilo bi korektno bar za nas koji postujemo instetucije drzave CG a u vidnoj smo vecini hbala.

 14. 0
  0

  На питање комитетлије како му се чини ново (комунистичко) друштво, Један наш из Шавника, кога су држали ментално проблематичним и који је немилице трошио вријеме у кавани, далеке 46-те одговори овако: „Стока иста, само су се празеви промијенили“.
  Све ми се чини да би то важило и да Медо дође на власт.
  Овао написах, пошто ми не објависте коментар о полотичком манервисању овог реформисте Анте Марковића и саборца Ранка Кривокапића. Па макар ми јопет не објавили коментар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here