Насловна Насловна Медојевић: Ђукановић понизно слуша Запад да не би отворили његов криминални досије

Медојевић: Ђукановић понизно слуша Запад да не би отворили његов криминални досије

8
ПОДИЈЕЛИ

Milo Djukanovi 11

Влада Црне Горе подржала је одлуку лидера Европске уније да буду уведене санкције режиму сиријског предсједника Башара ал-Асада, чиме се Црна Гора обавезала да ухапси првог човјека Сирије и 194 његових сарадника и лица блиских његовој власти, и блокира сву њихову имовину.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини у свом саопштењу потврдила је да је Влада Црне Горе подржала одлуке ЕУ које се тичу санкција Сирији.

Првом одлуком ЕУ дефинише се да су Асад и 178 његових сарадника на „црној листи”, а другом је додато још 16 особа блиских сиријском режиму. Обје ове одлуке садрже и списак Асадовом режиму блиских компанија којима се мора онемогућити пословање и блокирати сва имовина.

Члан скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Небојша Медојевић (ДФ) истакао је да се политика црногорског режима заснива на томе да су спремни да прихвате све захтјеве инструкције и захтјеве међународне заједнице, које врло често немају никакве везе са националним интересима Црне Горе, већ понекад и интересима наше државе наносе штету.

То се, како је подвукао у изјави за „Дан”, ради због једне ствари.

Апсолутном лојалношћу према центрима међународне моћи, црногорски премијер Мило Ђукановић купује колико-толико њихову подршку, у смислу да му се даје шанса да задржи власт у Црној Гори и да се скрене пажња с његових послова, те прикрије права природа нашег режим“, оцјењује Медојевић.

Nebojsa Medojevic 03

Како је рекао, Ђукановић је спреман да прихвати и оно што се тражи из међународне заједнице чак иако је у супротности са интересима Црне Горе.

Медојевић је навео примјере признања самосталности Косова и пријем Хашима Тачија у званичну посјету.

То су ствари које можда и не наносе економску штету Црној Гори, али зато угрожавају достојанство и част државе. Ђукановић све то ради да се не би отварали досијеи о његовим корупционашко-криминалним активностима, које све моћне службе Запада имају. То је политика врха црногорског режима. Онда се даје црногорско држављанство разним опскурним типовима, повезаним са сумњивим операцијама неких служби, као што су Мохамед Дахлан или Наум Емилфарб, инвеститор у Будви. То је и најбољи доказ да Ђукановић Црном Гором управља као приватном државом“, оцијенио је Медојевић.

Према оцјени посланика ДФ-а, свједоци смо да је косовски нарко-бос Насер Кељменди у Црној Гори годинама био угледни бизнисмен, финансијер ДПС-а и пријатељ многих из Демократске партије социјалиста и албанских странака, а сада се види да је хотел саградио новцем од дроге .

Медојевић наводи да се засад, због чињенице да Ђукановић пристаје на све што се тражи, не отварају досијеи о везама режима са корупцијом и криминалом, па чак и тероризмом.

„Видјели смо да се у Црној Гори једна од најопаснијих терористичких група, колумбијски ФАРК, снабдијева оружјем. Постали смо територија преко које се одвијају малтене сви велики послови транснационалног криминала, од чега режим има велику корист и стога имамо занемарљиве резултате у борби против организованог криминала и корупције на највишем нивоу“, констатовао је Медојевић.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Rimski car Neron je 64 god.novoga doba dao spaliti Rim i krivicu svalio na hrišćane ,nakon čega je počeo progon istih.Nadati se je da se to nama neće desiti ako neko iz Amerike ili Eu nešto slično naredi.Medeojević po svom maniru prigovara Djukanoviću što sprovodi politiku EU i NATO pakta, a sam je protagonista iste, i do sada se nije oglasio nijednom protivu nedjela Nato zlikovaca.Nijesu mi jasni takvi nazovi OPOZICIONARI koji zagovarju javno iste te organizacije koje vrše pritisak na Djukanovića,a on kritikuje Djukanovića, a nijednom riječju ne dovodi u pitamje ni Nato ni EU.
  Možda stvarno ne shvatm tu nazovi visoku politiku opozicije koja se svodi na slučaj KRUŠO ,ali sve mi se čini da ste svi vi KRUŠO.

 2. 0
  0

  Od glave Zete do grada Spuža
  Krvavi lanac vojske se pruža
  Pritisli Srbi turske livade
  Turcima u Spuž zadaju jade
  A serdar Vule s visoke kule
  Džeferdar pali, kukaju bule
  Leleču Turci, kukaju bule
  Oj lele lele, evo ga Vule
  A serdar Janko sa sabljom maše
  Udrite braćo, srpstvo je naše!

 3. 0
  0

  Odavno Zapad ima Đukanovića u šaci tako da on sad „igra“ kako oni narede. A Zapad briga za interese Crne Gore i njenih građana.

 4. 0
  0

  PARLAMENTARNA OPOZICIJA U CRNOJ GORI VISE NE POSTOJI
  Svjesni toga lidercici njihovi ce u narednom periodu da naprave invaziju na takozvane opozicione medije kako bi svojom prisutnoscu I krupnim rijecima, skrenuli paznju sa debakla od prije par dana.

  GOTOVI SU!!!

  Crnoj Gori, trebaju novi mladi opozicioni politicari

  CEKAMO IH….

 5. 0
  0

  Nema vise crne gore nema vise vodja koji bi vodili crnu goru i branili interes naroda i interes drzave ove sadasnje vodje crne gore su sve moj do mojega cisti petokolonasi i kriminalci ali kad je narod stoka tako im i treba neka trpe i neka sute kad su se prodali za jedne opanke gumene i djak brasna a sto se tice opozicije tu je saldo nula jer kada nema opozicije onaj sto je na vlasti on ce da vlada dovijeka sto ste trazili to ste i dobili MILOGORU!!!!!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here