Насловна Насловна Медојевић: ДФ остаје центар окупљања опозиције

Медојевић: ДФ остаје центар окупљања опозиције

8
ПОДИЈЕЛИ

Nebojsa Medojevic 03

Демократски фронт за сада неће тражити новог лидера, већ ће одлуке доносити Предсједништво, казао је његов функционер Небојша Медојевић, оцјењујући да ће тај савез и након одласка Миодрага Лекића бити центар окупљања опозиције.

У овом тренутку не размишљамо о новом предсједнику ДФ-а, јер смо дуго разговарали са Лекићем да он прихвати то мјесто. За сада нема политичке потребе да тражимо неку политичку замјену за њега, већ ћемо наставити рад на Предсједништву„, казао је Медојевић агенцији Мина.

Он је рекао да сваки конституент ДФ –а има легитимне представнике у Предсједништву и да ће се наставити даље активности „које треба да доведу до пада последњег тоталитарног режима у Европи“.

Изузев чињенице да је лидер Фронта сам одлучио да оде и оснује нову странку, стање је редовно. У наредних десетак дана информисаћемо страначке органе о свему што се десило и сигуран да ће подржати закључке Предсједништва„, навео је он.

Медојевић је подсјетио да је доминантно већински став предсједништва ДФ-а да тај савез треба да остане као политичка коалиција, да настави дјеловање до остваривања заједничког циља.

Протести су неизбјежни

На Предсједништву смо већ донијели неке одлуке, а сада предстоји кратка, очекивана, пауза због одласка Лекића, док на нашим органима све то продискутујемо и кренемо у акцију коју смо раније најавили – а то су протести„, казао је он.

Медојевић сматра да су протести, са којих би био зтаражен одлазак актуелне и формирање прелазне владе, једини начин за обједињивање, не само опозиције, већ свих грађана.

mandic_medojevic_skupstina[1]

Упитан да ли мисли да ће ДФ, након одласка Лекића, остати центар окупљања опозиције, Медојевић је одговорио да хоће, јер је најјача парламентарна групација са највећим и најјачим клубом посланика.

ДФ је тако и настао. Резултати на изборима показују да је то једини центар око ког може да се окупља опозиција, на врло јасном програму, а то је српско-црногорско помирење„, рекао је Медојевић.

Он је навео да је идеја окупљања опозиције потекла још 2009.године од ПзП и Нове.

Приче о обједињавању опозиције трају много раније него што постоји ДФ„, указао је Медојевић, додајући да је Лекић у тој причи био важан чинилац.

Он је навео да је Фронт у међувремну додатно ојачан јачањем својих конституенета.

radulovic-medojevic-polagacete-racune-pljacku-kap-a-crne-gore-slika-400428

НОВА ће након свог ГО остати снажна и једниствена као најјачи конституент ДФ. ПзП је већ дуже од шест мјесеци у активностима на јачању инфраструктуре. Демократска Народна Партија као оснивач ДФ има снажан раст и припема свој први Когрес„, додао је Медојевић.

Он је указао да су покренуте обимне активости на јачању Радничке партије и Партије пензионера и инвалида рада. Према ријечима Медојевића, ради се и на оснивању једне студентске омладинске организације ДФ, наводећи да остају отворени за нова прикључивања, по утврђеним приципима који важе од 2012. године.

Коалиција око НАТО-а

Нијесмо отворени да прихватамо црногорске шовинисте, антисрпски настројене који се ових дана такође интензивно окупљају и мисле да опозиција треба да се конституише без НОВЕ, као аутентичне странке српског народа у Црној Гори, и да таква треба да уђе у преговоре са ДПС-ом и СДП-ом„, казао је Медојевић.

medo 3

Он је додао да су центри моћи, које је, како сматрају у Фронту, координисао лидер социјалдемократа Ранко Кривокапић, успјели да фрагментују опозиционе партије и да праве нека чудна окупљања, не око демократије и слободе и рефроми, већ око НАТО.

Медојевић је навео да је НАТО важно стратешко питање, али да није важније од слободе и демократије.

То је био план актуелног режима – да се спријече протести, јер они су снажна политичка акција која једина може окупити све незадовољне факторе„, закјучио је Медојевић.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  DF, u svako slučaju, očekuje turbulentan period. Koalicija oko NATO-a, koju forsiraju Prva i Druga familija, neće štedjeti truda da što više uruši DF.

 2. 0
  0

  Мецони, какво српско-црногорско помирење? Прво, да би се говорило о грађењу „српско-црногорског помирења“ потребно је да га граде странка за коју гласају Срби и странка за који гласају Црногорци. Ја не видим странку унутар Демократског фронта за коју гласају Црногорци. Видим само двије за које гласају Срби (Нова и ДНП) и једну за коју не гласа нико (ПЗП). Друго, ко је вас овластио да градите „српско-црногорско помирење“? Нормалан и луд не могу заједно, поштен човјек и лопов не могу заједно, поуздан човјек и шпијунчина не могу заједно… Зашто мислиш да Србин и Црногорац могу заједно?

  Нова је рахметли, чекамо само наредне изборе да је свечано покопамо. Ликвидирао ју је „визионар“ Мандић кад је склопио стратешко партнерство са удбашима Медојевићем и Кочом.

 3. 0
  0

  DF je, šta god mislili, jedina opozicija i jedina okuplja Srbe. Ili je možda opozicija grupacija koja razbija svoje stranke i koalicije, i koja se okupila oko NATO integracija – Rakčević, Lekić, Šerbo, Rade Bojović.Samo naprijed DF!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here