Насловна Насловна Медојевић: ДФ не одустаје од бојкота премијерског сата

Медојевић: ДФ не одустаје од бојкота премијерског сата

5
ПОДИЈЕЛИ

Nebojsa Medojevic 03

Демократски фронт неће присуствовати премијерском сату заказаном за 25. март, јер Владу, на челу са премијером Милом Ђукановићем, сматрају нелегитимном будући да је конституисана захваљујући изборној крађи и злоупотребама, саопштио је члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

Одмах након парламентарних избора 2012. године, када смо утврдили бројне изборне крађе и када су кроз аферу „Снимак” разоткривени механизми којима Демократска партија социјалиста злоупотребама, притисцима и махинацијама долази до такозваних изборних побједа, Предсједништво ДФ-а је донијело одлуку да бојкотујемо премијерски сат. Владу изабрану на такав начин, крађама, уцјенама и фалсификатима не признајемо као легитимну нити Мила Ђукановића легитимно изабраним премијером. Тада смо процијенили да је кључни човјек и креатор таквог система управо Ђукановић и донијели смо одлуку да бојкотујемо премијерски сат”, истакао је Медојевић.

Та одлука је, како је казао листу “Дан“, и даље на снази, јер се нијесу промијенили ни разлози због којих је донијета.

mandic_medojevic_skupstina[1]

Напротив, стање је са аспекта развоја демократије много горе. Агенцијом за националну безбједност управља човјек који је из пензије враћен у службу. Тај човјек је деведесетих година био задужен за незаконито праћење и прислушкивање лидера опозиције. Како расте криза у земљи и у ДПС-у, Удба ради у три смјене, што се и види по разним фрагментацијама у партијама и активирању разних структура повезаних са службом. У врху власти су свјесни да ће притисак међународне заједнице да се морају хапсити високи функционери изазвати огромне проблеме у ДПС-у. Удба је дала све од себе да преко својих медија и агената разбије ДФ, али су доживјели највећи фијаско“, поручио је Медојевић.

Како је додао, Предсједништву ДФ-а остало је да и даље поштују раније донијету одлуку, у складу са којом неће учествовати у премијерском сату.

Након премијерског сата услиједиће одговори министара на посланичка питања. Медојевић каже да ће ДФ присуствовати том дијелу сједнице, због обавезе према грађанима који очекују одговоре представника Владе.

Представници осталих посланичких клубова доставили су, у складу са Пословником, питања за предсједника Владе, која се углавном тичу економских и социјалних тема али и евроатлантских интеграција.

DarkoPajovic

Предсједник Позитивне Црне Горе Дарко Пајовић од предсједника Владе ће тражити одговор које конкретне мјере су предузете и шта се планира како би се квалитетно и у што скоријем року реализовала реформа безбједносних служби.

Сектор безбједности је неопходно реформисати јер на садашњем нивоу представља значајну препреку добијању позива за чланство у НАТО-у. Корјенита реформа сектора безбједности представља интерес грађана Црне Горе за демократизацију друштва, али и неопходностна путу евроатлантских интеграција„, истакао је Пајовић.

И питање посланика ДПС-а Мевлудина Нухоџића односи се на процес евроатлантских интеграција.

„Како коментаришете досадашње резултате у оквиру интензивираних и фокусираних разговора у протеклих шест мјесеци колико је процес на снази, посебно раст јавне подршке“, навео је Нухоџић.

milic

Лидер СНП-а Срђан Милић питаће у којим областима Влада и премијер препознају највећи степен сиве економије и које су мјере предузете на смањењу њеног обима.

Независни посланик Младен Бојанић Ђукановићу је доставио питање који су услови предвиђени у поступцима издавања државних гаранција, односно обезбјеђивања колатерала држави Црној Гори за пројекат Инвестиционоразвојног фонда Развој пољопривреде кроз подршку Абу Даби фонда у износу од 50 милиона еура.

У име Бошњачке странке посланик Решад Сијарић ће питати да ли Влада, у циљу побољшања природног прираштаја, планира да обезбиједи дјечји додатак за сву дјецу у породицама чија су мјесечна примања нижа од минималне зараде у држави.

Посланик СДП-а Изет Бралић премијеру Ђукановићу поставиће питање које мјере Влада планира у правцу равномјерног развоја спорта у држави. Питаће и да ли постоје планови или надлежна тијела у Влади која би се бавила овим питањем.

Посланик Хрватске граћанске иницијативе Љерка Драгичевић од Ђукановића ће тражити одговор шта ће Влада предузети по питању подршке сектору рибарства. Занима је и кад се очекује отварање прреговора са Европском унијом у поглављу 13.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ucestvujete u odborima koji raspravljaju o vladinim zakonima, u skupstini raspravljate, predlazete i podnostite amandmane na vladine zakone i na kraju glasate o njima , zar ne ?
    Pa kakva je svrha i politička korist od bojkota premijerskog sata? Sta se time postiže? Mozda vi u stvari izbjegavate da mu postavljate pitanja da se Šefu ne bi zamjerili preko dozvoljene granice?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here