Насловна Издвојено Медојевић: Брутална злоупотреба положаја СДТ-а компромитује црногорско тужилаштво

Медојевић: Брутална злоупотреба положаја СДТ-а компромитује црногорско тужилаштво

2
ПОДИЈЕЛИ

Катнићева истрага о наводном прању новца у ПзП-а ни послије 9 мјесеци није дошла ни до једног материјалног доказа, ни сведока који би потврдио оптужбе. Политички прогон и малтретирање невиних људи и ДФ-a, написао је на свом фејсбук профилу лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

„Катнић за осам мјесеци још није прикупио ниједан материјални доказ за оптужницу нити има иједног сведока оптужнице. Ради се о чистом малтретирању људи које без икаквог основа саслушава. Сви до сада саслушани су потврдили ставове и изјаве одбране. Катнић још није спровео ниједну истражну радњу у вези кривичног дјела прања новца. Напротив, осумњивени грађевински радник и предузимач Момир Николић је несумљиво доказао да се читав живот бавио легалним пословима везаним за градњу кућа по Боки Которској и да је соптвену кућу продао једној страној држављанки, са овјереним уговором код нотара и са све потребним папирима,“ казао је Медојевић и нагласио:

Катнић сада позива наше активисте, анкетаре, и саслушава их након поптуно легалних изборних активности, а не у вези прања новца због чега је ова монтирана истрага покренута у СДТ.“

Катнићева истрага о прању новца пропала

„Катнић нема ниједан доказ за прање новца и сада покушава да пронађе било какав доказ везан за финасирање кампање, што је надлежност ДРИ и Агенције за спречавање корупције. Катнићева истрага за прање новца је пропала јер је новац који је предмет истраге апсолутно легалан, предмет приватне позајмице између два човјека, нема никакве везе са финансијама ПзП ни кампањом ДФ-а. Сваки наредни потез је само наставак незаконитих активности СДТ у покушају монтирања оптужнице против мене, искључиво на бази личног мотива Катнића и освете због мојег јавног интересовања за његово дјеловање као ратног управника у Цавтату 91/92 о чему је било доста писања и изјава цивилног становништва. Ту је и политички мотив, покушаја разбијања ДФ-а по налогу Ђукановића, јер смо ми најопаснији противник његовог режима,“ напоменуо је посланик ДФ-а и додао:

Смијешно је указивати на бесмисленост покретања истраге од стране Специјалног тужиластва за организовани криминал и ратне злочине, за износ од 30.000 усд и 18.000 евра. Само се бесмислено троше ресурси, вријеме, малтретирају и држе у притвору невини људи, док СДТ није ријешио ниједно од убистава у рату нарку кланова, милијарде које се перу преку банака, великих грађевинских компанија, спортских клубова, кладионица, инвестиционих фондова.

Катнићева истрага у овом случају не може да има други исход осим тотално компромитације тужилаштва и читаве државе Црне Горе. О штети коју ће држава платити незаконито притвореним и осумњиченим политичарима, штети политичким партијама, да не говоримо.“

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here