Насловна Политика Медојевић: Британци рекли НЕ корумпираној и недемократској бриселској администрацији

Медојевић: Британци рекли НЕ корумпираној и недемократској бриселској администрацији

0
ПОДИЈЕЛИ

Британци рекли НЕ корумпираној, недемократској Бриселској администрацији, која троши милијарде ЕУР новца пореских обвезника, без икакве одговорности. Британци отворили ново поглавље у историји Европе, изјавио је посланик ДФ-а Небојша Медојевић на свом фејсбук профилу.

Медојевић је нагласио да се ЕУ мора радикално мијењати, и да националне Владе и Парламенти морају имати већи утицај а да земље кандидати МОРАЈУ освојити демократске стандарде да би напредовали у интеграцијама.

„Корумпиране, недемократске државе у којима се избори краду, са политичким утицајем мафије, гдје се масовно крше људска права, економски нестабилне, са корумпираним институцијама као Бугарска, Румунија, Црна Гора, Србија, БиХ, Албанија, Турска… морају изградити функционалну демократију, владавину права, поштовати људска права и слободе, да би могле постати чланице“, нагласио је Медојевић.

Он је напоменуо да је одустајање од принципа „стандарди, па статус“ као у случају Бугарске и Румуније и увођење ЕУР, довело до пропасти постојећег концепта ЕУ.

„Приступ заједничком тржишту треба омогућити свим земљама кандидатима и подстаћи економски развој, производњу и трговину. Једноставно, овакву ЕУ треба темељно реформисати. Или ће се сама урушити, као СФРЈ“, истакао је Медојевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here