Насловна Друштво МЕДО подржао протест мајки у Бијелом Пољу (ВИДЕО)

МЕДО подржао протест мајки у Бијелом Пољу (ВИДЕО)

3
ПОДИЈЕЛИ

„МЕДО је данас био са мајкама у Бијелом Пољу. МЕДО иде тамо гдје осјети неправду, а неправде има свуда око нас. Пратите Меда јер овдје нећемо стати!“, стоји на Фејсбук страници „МЕДО“.

Данас је био и у Бијелом Пољу на протесту мајки. Да подсјетимо, први пут се појавио да да подршку мајкама када су протествовале у Подгорици, а након тога Небојши Медојевићу када је Административни одбор одлучио да укине имунитет предсједнику ПзП и лидеру Демократског фронта.

Медо је данас мајкама на протесту у Бијелом Пољу упутио следеће писмо.

„Драге мајке,

Да вам се прво представим. Ја сам Медо и увијек сам тамо гдје видим неправду од које ме боли моје меко срце. Моја жена медвједица је са мечићима остала код куће. И она се труди као ви да за своју дјецу обезбиједи оно што свака мајка жели – бољу будућност. Али то није лако.

Желим да вам поручим да треба да истрајете у борби за своја права, јер овако сурово поигравање са људским животима, сновима и надањима није нигдје забиљежено.

Ја нисам политичар. Ја сам само медо, али медо који зна шта је право и правда. Зато и јесам овдје да вам кажем да нисте саме.

Неправда боли и неправда ме љути.

Медвједи воле мед, али чини ми се да је вријеме меда и млијека одавно прошло, и да нам сада дају само чашу жучи. Али ту чашу жучи не морамо да попијемо. Можемо и да је одбијемо и проспемо и да се изборимо да нам врате мед и млијеко.

Лажу вас када кажу да немате избора. Избор увијек постоји.

А ваш је врло једноставан и ја мислим јасан и логичан. Закони постоје и у шуми. А не у уређеном друштву, и они се морају поштовати.

Зато драге моје пријатељице, будите сигурне да када неправда закуца на ваша врата бићу ту да се борим заједно са вама. Али да знате, неправду можемо побиједити само ако се удружимо сви заједно. Неправду нећемо побиједити ако заступамо само појединачне интересе јер нас онда лако сломе. Немојте дозволити више да вас злоупотребљавају разне сумњиве особе, неискрених намјера како би промовисале себе и своје циљеве. Много су ми сумњиви, и многооо ме љуте. Ако наставе можда их и уједем, али размислићу о томе. Медвједи нису агресивни, осим ако нису изазвани. А ово што се дешава је изазов.

Хвала вам што сте ме саслушале, и када год вам је тешко знајте медо је са вама.

И бићу са вама док ову неправду не побиједимо!“

Мајке су биле одушевљене овим обраћањем а МЕДО је испраћен великим аплаузом.

„Највише су погођене жене са сјевера тако да ми позивамо све мајке кориснице накнада не само из Бијелог Поља већ из свих градова Црне Горе и све незадовољне поводом мјера штедње које су преко свега овога увели још и то јер ови људи заиста немају од чега да живе“, рекла је Росанда Лола Пековић из организационог одбора.

Кориснице накнаде траже од Владе да се из процедуре повуче Предлог закона којим се регулише положај мајки корисница права на накнаду.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here