Насловна Издвојено Мастермајнд Холцел забринут јер Трамп не жели Црну Гору у НАТО

Мастермајнд Холцел забринут јер Трамп не жели Црну Гору у НАТО

13
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Александар Раковић

Коначно се јавио Мајкл Холцел, први саветник бившег америчког потпредседника Џозефа Бајдена и мастермајнд највећег броја србофобичних потеза у клинтонистичким администрацијама. То што се Холцел појавио у јавности показује колико је ситуација драматична по црногорске сепаратисте и њихове клинтонистичке спонзоре.

У чланку за Хафингтон пост под насловом „Црна Гора тестира самосталност америчке спољне политике“ (27. јануар 2017), Мајкл Холцел исказује бојазан да председник Доналд Трамп има намеру да остави Црну Гору изван НАТО пакта.

Холцел сматра да ће Трамп ипак бити савладан и да неће моћи да заустави Црну Гору на путу ка НАТО пакту. Међутим, Холцел ипак приказује стање које гласи: сенатори Ренд Пол и Мајк Ли су у децембру 2016. ставили блокаду на изјашњавање Сената путем консензуса, а у јануару 2017. уследила је истоветна блокада али Холцел не каже ко ју је поставио. Холцел с тим у вези каже да је време за прегласавање.

Међутим, каже Холцел, постоји могућност да председник Доналд Трамп саопшти лидеру републиканске већине у Сенату Мичу Меконелу да не жели Црну Гору у НАТО пакту па да онда Протокол о приступању Црне Горе „остане успаван деценијама“ пре него што буде повучен, а било је таквих примера у сенатским процедурама. Холцел верује да Мич Меконел на то не би пристао.

Даље, каже Холцел, постоји могућност да Доналд Трамп – и ако Сенат прегласавањем донесе позитивну одлуку за Црну Гору – председничком одлуком у последњем минуту стопира приступ Црне Горе НАТО пакту. Холцел тврди да би „Трампов вето“ значио „абдикацију америчког лидерства у НАТО пакту“ и сматра да је тај исход мало вероватан. Уколико Трамп стави вето, каже Холцел, то би довело до „озбиљне конфронтације председника с Конгресом у ком његова партија има већину“.

aleksandar-rakovic

Још пар речи о Мајклу Холцелу, аутору овог русофобичног и трампофобичног текста, који позива на то да се Сједињене Америчке Државе не помире са Русијом. Вероватно да се никада не помире, да стално око свих нас буду хаос, ужас, насиље и смрт.
Упознао сам га 5. октобра 2009. у Варшави на годишњем скупу ОЕБС-а о људским правима када је био шеф делегације Сједињених Америчких Држава, а ја члан делегације Републике Србије и у име наше земље подносилац реферата о верским слободама. Холцел је желео да причамо у четири ока, а разговор је трајао око пола сата. О том сусрету сам детаљно писао у својој књизи Срби и религијски интервенционизам 1991–2015: Политички аспекти верских изазова српској држави и цркви после распада Југославије (Београд: Хришћански културни центар, 2015).

Холцел је током нашег разговора поред осталог рекао да је „Црна Гора мала“, да ће уласком у НАТО и Европску унију „брзо подићи стандард и Срба ће бити све мање“. На моју констатацију да је Црна Гора историјска држава српског народа Холцел је одговорио: „То је било некад“.

Ово је заправо прави и једини повод за насилно увлачење Црне Горе у НАТО пакт – расрбљавање Црне Горе. Али, чим се „геније“ силеџијске операције над српским народом поново јавио, извесно је да им прилике измичу контроли. Трамп не хаје много за његово мишљење, а супрузи Мича Меконела Илејн Чао наменио је место члана кабинета односно секретара за саобраћај.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Montenegra nema vise
  Sad joj ime promjenise
  Crna Gora ka Monako
  Odgovar Miliu tako

  Kako cese sjutra zvati
  To moramo Don pitati
  I za vjeru i za slavu
  Mi cekamo pravnu bravu

  Mi cekmo naredjenja
  U krstenje nase zemlje
  Iza Mose i jamara
  dodjose nam nove snage

  Nasedje je njino velje
  da postignu svoije zelje
  Jednom kuca drugom jahta
  trecem otel i pojata.

  Iz sume su dosla braca
  sve to nardo ludi placa
  Kako stvrai sada stoje
  Narod ceka samo bolje

  A nekaje neka traje
  jer se narod jos ne kaje
  Kako cese sjuta zvati
  to moramo Tram pitai

 2. 0
  0

  Samo da vas napomenem da noćas u 20 ura počinje prva epizoda serijala o Božićnom ustanku , uživajte !
  A za ovo sa NATO se ne śekirajte , to je gotova stvar !?

  • 0
   0

   Pozorisre,filmovi,sport,koncerti…nista?Ostade samo Bozicni ustanak za zombije ispranog mozga.Nemojte slucajno pustiti kakav serijal o borbi protiv turaka jer ce vam se Serbo naljutiti,ipak je on jedan od vasih stubova kulture.Kakav Pekic…

  • 0
   0

   Ma$a da si bio u vrijeme Bozicne pobune, Ti bi bio na onu stranu dje je bilo besplatoga brasna i makarona.
   Sadvije ostalo da trujete narod laznim filmovima i serijama, no mi prezivjesmo i ,,Bulajicevu Neretvu,, pacemo i ,,Sukovicevu Pobunu,,

  • 0
   0

   Шуковићу , јавио си се.Видим да си писа и сценарио.
   Каква ће то посластица бити за глупе и неуке.
   Каква мелодрама у стилу брозоморних фалсификата.
   Шуковићу , швабе стоје иза свих ових глупих антисрпских пројеката , ако успију у томе и ти чеш завршити у конц логору.
   Још једна молба уредницима сајта и свима који пишу на овом сајту , не користите кованицу и измишљотину звана „сјутра „.
   То су измислили и почели да говоре титомонтенегрини , тако никад нико међу Србима није говорио.
   Шутра говоре сви динарски Срби.

 3. 0
  0

  Rakoviću,manipulacijama u tekstu i prekrajanjem smisla izjava, nijesi uspio podvaliti, ali si uspio pokazati sopstvenu bolesnu mržnju protiv Crnogoraca koju može imati samo najamnik ideologije Velikog Zla.Tebi je sve oprošteno, na neuranljivost zakonske i etičke norme se ne odnose.Tvoj posao nije intelektualni nego zanatski, podanički…neka te sreća stigne…?

 4. 0
  0

  Ja sam najviše zabrinut zbog onoga Maće, najediće se jadnik. Baš mi ga je žao… 🙂
  Lijepo sam prijedložio da mojtenegro osnuje sam organizaciju koja će se zvati „pravi izvorni autoktoni nato“ i vodi glavnu reč tamo kao što i priliči jednoj takvoj milenijumskoj velesili od 10 leta. 🙂
  Moga bi Maća bit PA, tamo. 🙂

 5. 0
  0

  dobro jutro Ma$a,nesto kasnis,ali neka posa je posa,reci danu koliko je bilo juce na demostracijama ispred zatvora,jes li patike dobio ili si ih sam morao kupiti,dug je to put do Spuza.
  hranu vi je vjerovatno spremio prolaznik on je bio zaduzen u JNA za manijerke i vonicki pasulj.
  Ko je navodio onog pandura da snima ti ili Komlen,shvatmo mi drzvau treba braniti,a narod snimati,nego sto se trosite jadni,oni su vam to sve saostili javno!

 6. 0
  0

  Pošteni Holcel, što na um to na drum … Kad dođe NATO “ Srba će biti SVE MANJE „!!!
  Kako je to suština svega, svih naizgled komplikovanih bjelosvjetskih strategija : da nas bude što manje, da nestanemo sa istorijske pozornice!
  Kako smo im kost u grlu anglo-saksonskom, germanskom!
  Neće oni, nijesu ludi, da jednom, ako to jedno jednom dođe, da u Planini srpskoj, u noći gluvoj, razmišljaju jel’ im Srbin isprijed, ili iza leđa!
  Da Srba nema, to hoće, pa da tuđim a svojim slobodni hodaju!
  Da se nekom dobru nadaju prije nego krenu na istok, u rusku zimu. Oklen se neće živi vrćati.
  … Srbi im prva prepreka!

 7. 0
  0

  Ne treba se zavaravati i očekivati čudo od Trampa.Amerikaje to,a po onoj narodnoj“vuk dlaku mijenja ali ćud ne“,možemo uzeti za ozbiljno i Trampovu administraciju.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here