Насловна Издвојено Масовне смjене у врху руске Балтичке флоте због и најмањег пропуста

Масовне смjене у врху руске Балтичке флоте због и најмањег пропуста

0
ПОДИЈЕЛИ

Руско Министарство одбране отпустило је адмирала на челу руске Балтичке флоте, Виктора Кравчука заједно са још неколико виших официра због пропуста, преноси агенција ТАСС.

Руски портал Фонтанка.ру извjестио је да је око 50 виших официра флоте отпуштено заједно са командантом флоте. Наведено је да је чистка, којае је према агенцији АП по размjерама без преседана у постсовјетској историји, услиједила после наводног прикривања несреће једне подморнице због омашки у регрутовању и у војним грађевинским пројектима.

Руско министарство одбране је објавило ове смјене у саопштењу синоћ, пренијела је агенција ТАСС.

Министар одбране Сергеј Шојгу отпустио је команданта Балтичке флоте Виктора Кравчука, начелника штаба флоте контра-адмирала Сергеја Попова и више официра због пропуста у борбеној обуци, као и због искривљавања правог стања ствари у извјештавању, наводи се у саопштењу министарства које преноси ТАСС.

Министар и чланови колегијума Министарства одбране изразили су оштру и принципијелну критику активности званичника флоте због озбиљних недостатака откривених у њиховом раду, наводи се у саопштењу.

Официри су кажњени због недостатака у организацији борбене обуке, дневних активности војника, непредузимања свих потребних мјера да се побољша стање смјештаја особља, непридавања пажње својим подређеним, као и искривљавања извештаја о правом стању ствари, додаје се у саопштењу министарства и каже да су они смењени са својих положаја и отпуштени из војне службе. Медији наводе да су међу могућим разлозима за смјену Кравчука лош смјештај официра флоте у главној бази, у енклави Каљининград која се граничи са чланицама НАТО Пољском и Литванијом. Наводно су станови гдје су смештене породице официра у тако јадном стању да се дио стамбеног блока срушио.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here