Насловна Политика Масакр у Нигерији, 2.000 мртвих

Масакр у Нигерији, 2.000 мртвих

0
ПОДИЈЕЛИ

Око 2.000 људи убијено је у масакру који су починили припадници исламистичке организације Боко Харам у Нигерији.

нигерија

У саопштењу организације Амнести интернешнал наводи се да је ово најсмртоноснији напад у историји те терористичке организације, а догодио се у граду Бага, који се налази недалеко од границе са Чадом.

Континуирани напади џихадиста трајали су од срИЈеде до петка, а један од локалних званичника Баба Аба Хасан истакао је да су жртве углавном дЈеца, жене и старије особе, које нису успјеле да побјегну пред налетом екстремиста.

“Покољ који су починили терористи Боко Харама је незамислив. Одустали смо од пребројавања мртвих. Нико то не може да учини. Има много тешко рањених, који су до сада вјероватно преминули“, рекао је Мухамед Аба Гава, портпарол цивилне одбране.

Организација Амнести интернешнал је издала саопштење у којем наводи да је према првим извјештајима погинуло 2.000 људи.

Ако је тај број тачан, то значи да је терор Боко Харама поптуно ескалирао“, сматра Данијел Ејр, истраживач АИ за Нигерију.

Овај напад догодио се пет недјеља прије најављеног одржавања предсједничких избора у Нигерији, а три сјевероисточне државе затражиле од власти да појачају присуство војске.

Највећи злочин који су претходно починили припадници Боко Харама догодио се 14. марта 2014. године, када је убијено више од 600 људи.

Боко Харам пријети да прошири своју терористичку активност, у снимку објављеном прошле недјеље најавили су акције у Камеруну.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here