Насловна Друштво ,,Марш против мафије": Из ове борбе морамо изаћи као побједници

,,Марш против мафије": Из ове борбе морамо изаћи као побједници

0
ПОДИЈЕЛИ

marko-milacic(1)Поводом привођења од стране црногорске полиције новинара и једног од организатора ,,Марша против мафије – Марша за слободу“ ,Марка Милачића, учесници ,,Марша“ су нам послали саопштење за јавност, које наш портал преноси интегрално:

“Марш против мафије – Марш за слободу” који је одржан 20. маја означио је велики почетак. Био је тек једна од првих правих битака у борби који морамо добити. Борби против режима на чијем челу четврт вијека стоји седмоструки премијер Мило Ђукановић са својим репресивним апаратом. Из ове борба морамо изаћи као побједници, јер не може и не смије бити другачије.

Иза њих стоје нарко босови, шефови подземља, страни плаћеници, домаћи издајници, крвави капитал, братоубилачки ратови, милионске пљачке, пријатељи, браћа, кумови, донови. Иза нас – наша увјерења, наша жеља да Црну Гору учинимо бољом, наша потреба да је генерацијама које надолазе оставимо без тумора, који је, из дана у дан, изједа.

Зато се не миримо, и нећемо. Не можемо. Не смијемо. Немамо право на то! Ово је наш град не њихов. Ово је наша земља не њихова! Зато ћемо свако њихову пријаву, свако њихово привођење, свако њихово хапшење, сваку њихову пресуду, прихватити као одликовање. Као орден за показану храброст. Као медаљу која је заслужена у борби са организованим криминалом и корупцијом.

Зато морамо напријед. Назад немамо гдје. Ово је наша борба. Жртве нијесу битне, битан је циљ. А наш циљ је свјетлији и битнији од сваке жртве коју ћемо на овом путу поднијети. Новинар Марко Милачић, само је један из армије оних, који су спремни на све да ову борбу доведу до краја. Али судећи њему, подједанако суде свима нама.

Његово хитно привођење, као да је ријеч о наркобосу, није окренуто само њему као појединцу, окренуто је гашењу пламена слободе. Пламена који је већ постао буктећа ватра и немогуће је угасити. У томе не могу помоћи ни њихови насилни методи, њихови репресивни инструменти, оно посљедње, најниже за шта се хватају. Последњи трзаји дављеника се уочавају на хоризонту слободе. Њихов крај се осјећа. Њихов крај долази!

Учесници “Марша против мафије”

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Vi imate srce i dusu, odvaznost, plemenitost, hrabrost i rijesenost da te mjesine pune trulezi ne hranite svojim strahom.
    Sve sto tamo oni cine i za cime zude je protivu prirodno. Moraju propasti. Mi smo izdrzljiviji od te olisi.
    Oni se svaki dan bude u strahu od kuke i motike koja ce kad tad doci.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here