Насловна Политика Маровићи као гаранти дужни 8,5 милиона евра

Маровићи као гаранти дужни 8,5 милиона евра

0
ПОДИЈЕЛИ

Аустријанци су због невраћеног кредита половином фебруара одлучили најприје преко извршења да наплате принудно мјенице два Маровића над цјелокупном имовином.

Miloš Marović

Аустријска Хета лизинг  покренула је принудну наплату над имовином потпредсједника ДПС-а Светозара Маровића и његовог сина Милоша Маровића, према мјеницама којима су они као јемци гарантовали оф шор фирми Галаксу ЛТД да ће аустријској компанији бити враћено 8,5 милиона евра кредита, сазнају “Вијести” у которском Основном суду.

Тим новцем, а посредством фирме Галакси, купљена је 2008. године луксузна јахта “Ферети”, направљена по поруџбини. За њу, осим датог учешћа у милионском износу приликом куповине, није  враћен кредит бившем Хипо лизингу из Клагенфурта, који се сада зове Хета лизинг Картен ГМБХ анд Цо.  

Фирма  Галакси ЛТД је регистрована у држави Ст Винсент и Гренадини, у Карипском мору.  

Маровићи, према незваничним информацијама “Вијести” из которског Основог суда, сад оспоравају садржај потписа на двије издате мјенице, којима цјелокупном својом имовином Светозар и Милош гарантују повраћај кредита оф шор фирме Галакси.

Основни суд у Котору је недавно експресно, за само пар дана, уважио приговор Маровићевог адвоката Луке Стијеповића на рјешење о принудном извршењу, због чега је овај спор прерастао у парницу.

У приговору, према незваничним информацијама “Вијести” из суда, спорио се садржај потписа два Маровића на мјеницама, које су извршне исправе за принудну наплату дуга над имовином два јемца.

Адвокат Стијеповић јуче није желио да одговара на питања и коментарише овај случај, али ни адвокат Хета лизинга у Црној Гори Павле Трипковић.  

Према званичним подацима са  сајта которског Основног суда, прво рочиште у спору који је Хета лизинг повео против Светозара Маровића заказано је за 16. април. Судија у овом спору је Дарка Вуканић.

Од адвоката Стијеповића је тражено да упозна своје клијенте са  захтјевом “Вијести”, како би одговорили на информације и на то ко  је могао фалсификовати њихове потписе и садржај мјеница,   због којих је сад покренут спор, а пријети могућа заплијена имовине.

svetozar-marovic

На приватни телефон потпредсједника ДПС-а,   јуче се јавио његов сарадник који  је саопштио да ће Маровића упознати са захтјевом, а да ће се он јавити уколико буде процијенио да је то потребно.

Аустријанци тражили блокаду рачуна и имовине Маровића

Аустријанци су због невраћеног кредита  половином фебруара одлучили најприје  преко извршења да наплате принудно мјенице два Маровића над цјелокупном  имовином.

Посредством јавне извршитељке Бранке Самарџић из Котора, Хета лизинг је тражио блокаду непокретне имовине Светозара Маровића, укључујући  кућу у Кримовици, земљиште чији је  власник, као и да блокира његова примања у компанији  Будванска ривијера, гдје је предсједник борда, као и у ДПС-у гдје је потпредсједник.

Тражило се и извршење над станом и земљиштем, чији је власник Милош Маровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here