Насловна Насловна Маровиће жртвују за позив у НАТО!

Маровиће жртвују за позив у НАТО!

2
ПОДИЈЕЛИ

Драган Маровић, рођени брат предсједника Савјета Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозара Маровића, иступио је из чланства те партије револтиран што га “држава жртвује ради чланства у НАТО”.

marovici

Маровић је рекао „Вијестима“ да је оставку поднио прије четири дана, након одласка министра правде Зорана Пазина и министра вањских послова Игора Лукшића у Брисел.

„Прво је моја Влада на мени добила датум преговора са Европском унијом, а сада хоће да ме жртвују, да се додворе НАТО-у. Ја сам 4,5 године био под овим теретом и нисам окретао леђа партији, али сада када треба да пишем жалбу Апелационом суду они треба моје име да поставе пред неког генерала. То значи да сам унапријед осуђен и да сви то очекују. Како ће ме суд ослободити?“, рекао је Маровић, који је осуђен у предмету Завала.

Он је казао да је желио да информацију о оставци задржи као лични однос према свему што му се догађа, те да није био вољан да се о томе говори у јавности. Предсједник Општинског одбора ДПС Будве Срђа Поповић рекао је синоћ да је у оставци написао да је то његов лични чин, те да ће на првој сједници Општинског одбора бити констатована његова оставка и о томе обавијештено чланство. Поповић није хтио да коментарише разлоге Маровића да напусти ту партију у којој је био више од деценије.

Маровић је био члан Мјесног одбора Дубовица и члан Општинског одбора Будве. Маровић је потврдио да је револтиран поступком Владе која је у својој платформи о испуњавања обавеза из поглавља 23, као један од случајева организованог криминала и корупције, који је успјешно ријешен навела и аферу Завала, у којој је Маровић један од актера. Наиме, подгорички Виши суд осудио је средином јуна бившег предсједника Општине Будва, Рајка Куљачу, на пет година затвора, а секретара за инвестиције Драгана Маровића на четири, због тога што су, злоупотребом службеног положаја прибавили имовинску корист предузећу Завала Инвест и оштетили општински буџет за 821,6 хиљада еура. Пресуду је донијела судија  Сузана Мугоша. То је трећа пресуда у овом предмету, након што су прве двије, које је изрекло вијеће судије Валентине Павличић, оборио Апелациони суд и наложио понављање судског поступка. Адвокати одбране поднијели су жалбу и на ову пресуду Вишег суда.

Маровић је током судског процеса више пута изразио незадовољство начином на који се доносе судске пресуде.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Драган Маровић, рођени брат предсједника Савјета Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозара Маровића, иступио је из чланства те партије револтиран што га “држава жртвује ради чланства у НАТО”.

  ово је стварно врхунац лудила,колико човјек може да откачи,и он то стварно мисли.Е мој драги када би ти био тако важан у Јадран би упловио носач авиона или би био извршен десант на плажи Јаз,ти си жртвован због Нато пакта,биће да те брат жртвовао, да он не сједи и чува прасице у Спуж .

 2. 0
  0

  Шта значе ријечи – ”сада када треба да пишем жалбу Апелационом суду они треба моје име да поставе пред неког генерала. То значи да сам унапријед осуђен и да сви то очекују. Како ће ме суд ослободити?“ Да НАТО генерали одлучују и формулишу одлуке Апелационог суда Црне Горе? И Владе итд.?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here