Насловна Политика Маровић против референдума о уласку у НАТО

Маровић против референдума о уласку у НАТО

5
ПОДИЈЕЛИ

svetozar-marovic

Предсједник Политичког савета Демократске партије социјалиста Светозар Маровић каже да је НАТО државни приоритет Црне Горе и да ће улазак у тај савез допринети очувању мира и добра свих у региону.

НАТО није емоција нити мантра припадностима једнима против других. То је сопствени избор ради добра свих. НАТО није прекид сарадње Црне Горе са блиским народима који нису или не желе бити чланови НАТО-а. Ми не желимо бити у савезу против било кога осим у савезу за очување мира и добра у Црној Гори и свих у региону„, рекао је Маровић за „Данас“.

Маровић каже да питање одлуке о уласку Црне Горе у НАТО мора бити демократско, и да је парламент легитиман да одлучи о уласку у Алијансу.

Референдум је форма непосредне демократије, али модерне европске демократске земље неупоредиво више живе по законима посредне демократије. Непосредност као предност, са друге стране, носи емоције и политичку страст која може бити мање рационална од захтјева и важности саме одлуке„, рекао је Маровић.

Говорећи о односу са Русијом, Маровић је казао да су Црна Гора и Русија пријатељске земље и њихови народи су блиски и пријатељски и то не може да угрози ниједна појединачна одлука.

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Будвански мудрац: „Ми не желимо бити у савезу против било кога осим у савезу за очување мира и добра у Црној Гори и свих у региону.“
  НАРОД (гласно): Вратите нам новац Ваша премудрости.

 2. 0
  0

  Изгледа су га возили Ђукановићи у гепеку опет…мало му се мучило али је проговорио….

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here