Насловна Друштво Маровић није толико болестан да не може свједочити

Маровић није толико болестан да не може свједочити

1
ПОДИЈЕЛИ

Бивши функционер ДПС-а Светозар Маровић није толико болестан да не може свједочити у подгоричком Основном суду, док оптужени Веселин Мујовић тренутно није способан да прати суђење. То је закључак вјештака медицинске струке Драгане Чукић, која је вјештачила здраствено стање Маровића и Мујовића.

У налазу и мишљењу, које је јутрос прочитао судија Раде Ћетковић се наводи да ниједно од Маровићевих обољења не захтијева вишемјесечно болничко лијечење и да је он, уз одговарајућу терапију, способан да да свој исказ у поступку, у коме се Мујовићу суди да га је преварио за 890.000 еура, нудећи му помоћ у истрагама које је тужилаштво водило против њега и чланова његове породице.

Чукић је, међутим за Мујовића констатовала да му се здраствено стање у посљедњих пола године знатно погоршало и да због тога тренутно није у стању да прати суђење, али да би, уз одговарајућу терапију, и код њега могло доћи до побољшања здравља у наредних неколико мјесеци.

Судија је оставио рок од седам дана Маровићевом адвокату Димитрију Дапчевићу, да достави додатну медицинску документацију за њега, јер како адвокат тврди, вјештак није имао сву Маровићеву медицинску документацију у виду када је правила налаз.

Уколико то не учини, судија је рекао да ће тражити принудно довођење Маровића у суд 15.фебруара, за када је заказан наставак суђења.

Судија је опет одбио предлог Мујовићевог адвоката Милоша Вуксановића, да му се укине притвор, како би могао да се адекватно лијечи и припреми за суђење.

„Он неће жив дочекати крај овог суђења у притвору…“, рекао је Вуксановић.

Судија је, међутим, ипак сматрао да и даље постоји опасност да би Мујовић, уколико се нађе на слободи, могао поновити кривично дјело, и одбио такав предлог, наводећи да му и у притвору може бити пружена адекватна медицинска помоћ.

Мујовић је оптужен и да је преварио Будванина Љуба Рађеновића,оца Лазара Рађеновића за 20.000 еура.

Мујовић је раније у судници признао да му је Маровић у канцеларији дао 50.000 еура, па да су му мјесец дана касније још 200 или 250.000 еура предали његови тјелохранитељи Ненад Крстајић и Владимир Прелевић.

Тврдио је да су му тај новац дали да би се заташкало постојање милионског рачуна Маровића у Швајцарској.

За новац који му је дао Рађеновић је тврдио да је требао за неко вјештачење.

Маровић је признао да је био шеф организоване криминалне групе која је оштетила буџет Будве за више десетина милиона еура и нагодио се са тужилаштвом око новчане казне и робије.

Рађеновић је осуђен због намјештања лицитације приликом продаје општинског земљишта на брду изнад Будве и недозвољеног држања оружја.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here