Насловна Друштво Маровић да уплати милион до средине септембра или остаје без имовине

Маровић да уплати милион до средине септембра или остаје без имовине

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши високи функционер ДПС-а Светозар Маровић има рок до средине септембра да уплати милион и сто хиљада евра буџету Црне Горе на основу споразума који је потписао са Специјалним тужилаштвом, а којим је признао да је организовао криминалну групу која је општини Будва нанијела милионску штету, потврдио је његов адвокат Здравко Беговић.

Како је појаснио, уколико то не учини до тог рока, суд ће морати да му одузме дио имовине који је заложио као хипотеку.

Истим споразумом о признању кривице пристао је да одлежи три године и девет мјесеци затвора, али се не зна када ће закорачити у Спуж.

Адвокат Беговић казао је за Побједу да се његов клијент налази у специјализованој болници за ментално здравље, на третману који још траје.

Што се тиче новчане надокнаде, на име обавезе од милион евра, он је заложио некретнине које имају ту вриједност. У случају да не уплати готов новац, од те имовине ће се надокнадити вриједност коју су одредили вјештаци, а које је Тужилаштво одредило“, казао је Беговић

За Маровићем је средином маја расписана црвена Интерполова потјерница како би казну одслужио у Спужу.

Према споразумима које је потписао са Тужилаштвом, Маровић је признао да је био на челу организоване криминалне групе која је ојадила Будву за више десетина милиона евра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here