Насловна Политика Марковићева влада посвећена „напретку“ ЦГ: Првих мјесец дана обиљежили харач на мајке...

Марковићева влада посвећена „напретку“ ЦГ: Првих мјесец дана обиљежили харач на мајке и дјецу и мафијашки обрачуни

4
ПОДИЈЕЛИ

Никад очигледније опљачкани избори, довођење гласача из иностранства и друге врсте куповине гласова, уцјене и притисци у очима новог премијера Црне Горе изгледају као повјерење у изборни процес. Душко Марковић није коментарисао харач који је његова нова влада извела против најсиромашнијих и најугроженијих грађана државе: мајки – којима је смањио накнаде и дјеце – којима је укинуо додатке.

Марковић је на годишњој конференцији за новинаре казао како је да је изборе у октобру обиљежила рекордна излазност од преко 73%, која је, како је рекао, заправо била јасна порука да грађани имају повјерење у изборе и да желе да своју вољу претворе у подршку оној политици којој највише вјерују. Он није помињао полицијске марице које су тог изборног дана кружиле Подгорицом уливајући грађанима страх у кости и вијест о „државном удару“ што је, према мишљењу Демократског фронта, зауставило многе да изађу на биралишта, због чега је опозиција оштећена. Он такође није коментарисао један од највидљивијих „стимуланса“ током изборног дана: штандове ДПС-а на којима су грађани примали мито за свој глас.

„Нажалост, након избора Владе, наставио се опозициони бојкот парламента. Грађани Црне Горе су јасно рекли шта мисле о бојкоту као средству политичке борбе још на дан избора, 16. октобра. Да су хтјели бојкот, не би изашли у тако великом броју на биралишта“, рекао је премијер.

Марковић је навео да ванредних избора, које тражи опозиција, неће бити те да ће наредни избори бити 2020. године.

Влада тражи фантоме „државног удара“ док ЦГ тоне у хаос мафијашких обрачуна

policija

То што је његова влада забављена тражећи фантоме државног удара док Црном Гором одјекују експлозије и пуцњава мафијашких обрачуна Марковић се сасвим кратко дотакао.

Он је казао да је заказао сједницу Вијећа за националну безбједност у проширеном саставу, које ће дати јасне инструкције надлежним органима да појачају напоре у спречавању и расвјетљавању мафијашких обрачуна.

Подсјетимо, да је раније изјавио да у Црној Гори грађани који нису криви немају чега да се боје, као и да ће се о сигурности грађана бавити тек након празника.

„Посвећеност“ Владе ЦГ шокирала грађане

majke-jpg-2

Душко Марковић је, осврћући се на први мјесец рада 41. Владе Црне Горе, оцијенио да се и у том кратком периоду укупна јавност увјерила да су веома посвећени ономе што је он најавио у свом експозеу 28. новембра.

„Дакле, да ће ова Влада промовисати дијалог и трагање за компромисом, као начин превазилажења унутрашњих подјела у црногорском друштву, и то дијалог на свим релевантним адресама, почев од Универзитета и Академије наука и умјетности Црне Горе, па до Привредне коморе и синдикалних удружења“, рекао је Марковић, заборављајући да је у свом првом говору „обећао“ да ће се обрачунати са свима који се не слажу са политиком ДПС-а.

Он међутим није коментарисао најуочиљивији учинак његове Владе а то је узимање харача од најугроженије групе грађана у Црној Гори: мајки и дјеце, мјере Владе која је шокирала грађане.

„Биљежимо напредак готово у свим областима. Све смо ближи усклађености с оним што је европско право, али нам наравно и даље предстоји напоран рад на имплементацији“, казао је Марковић.

 

 

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Učinak im je odličan, gurnuli su ovaj narod u očaj i beznađe. Dok se u toj EU kojoj navodno hrle štiti sirotinja, tako što im država plaća i nedeljeno izdražavanje i stanarinu i dječje dodatke, ovdje nam djeca nemaju za knjige, uče u kućama bez struje i rastu u nemoći gledajući svoje roditelje koji ne mogu da se izbore sa posao.

 2. 0
  0

  Gore vlade nije bilo. Od kako je postao premijer Crna Gora je postala ratište, a novac se otima sirotinji da bi se dodao bogatima. Strašno

 3. 0
  0

  Ova Vlada je (osim što je mafijaška i destruktivna) stečajna i pitanje je dana a ne mjeseca, kad će se zvanično proglasiti bankrot.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here