Насловна Политика Марковић: Зашто министарка не негодује због давања седам милиона евра Ацу Ђукановићу?

Марковић: Зашто министарка не негодује због давања седам милиона евра Ацу Ђукановићу?

1
ПОДИЈЕЛИ

,,Министарка рада и социјалног старања не престаје да изненађује својим изјавама. Након констатације да не постоји разлог за исељавање из Црне Горе, јер се на Плантажама може зарадити сасвим лијепо (гајба се на Плантажама плаћа по 18 центи, ради се на отвореном, на температури од 40 + степени, уз један оброк на дан), Ковачевић је прије два дана изразила негодовање поводом одобравања пензија мајкама са троје и више дјеце и 25, односно 15 година радног стажа. То збуњује јер је ријеч о министарки која руководи ресором социјалног старања, тако да је нејасно о коме се дотична министарка стара. О грађанима Црне Горе, сигурно не“, изјавила је Нина Марковић.Nina Markovic

Чланица главног одбора УРА у Главном граду, сматра је за катастрофу у буџету управо одговорна партија министарке Ковачевић. Изостала је једнака забринтост министарке, када је држава дала седам милиона евра премијерово брату, сматра Марковићка, додајући да је Влада пробала да макне трудничко боловање са списка за исплаћивање.

,,УРА разумије министаркину забринутост за државну касу, али напомињемо да је за катастрофално стање буџета најодговорнија партија којој Ковачевић припада. Да је министарка овакво негодовање поводом трошења државних (наших пара) показала поводом, рецимо, давања 7 милиона премијеровом брату збиља бисмо повјеровали у њену жељу да се државним новцем располаже економичније.

Реакција Зорице Ковачевић представља још један удар на достојанство жена и мајки у Црној Гори. Не смијемо заборавити да је прије само неколико дана Влада покушала да трудничко боловање макне са ,,списка за исплаћивање’’. С обзиром на то да се у Црној Гори биљежи драстичан пад наталитета, закон који мајкама са троје и више дјеце гарантује пензију посматрамо као подстицај да се колико толико побољша изузетно лош положај мајке у нашој заједници“, додаје Марковић.

На крају, чланица главног одбора УРА, подсјећа на Бекетовску атмосферу у Влади Црне Горе, гдје министар људских права сматра да није ништа страшно ако умре беба у породилишту, а док министарка рада шаље високошколце на бербу на Плантажама.

,,Бекет би владајућој партиији позавидио на ликовима министара јер је неодољива сличност коју министри показују са апсурдним ликовима. Па тако министру за људска права није страшно кад умре беба у породилишту, док министарка рада и социјалног старања вискокошколце шаље на поља Плантажа, а женама поручује, да чак и ако успију (што је јако тешко) да стекну 25 година стажа и роде троје дјеце, то ипак неће бити довољно  за пензију од неких 300 еура“, сматра Ковачевић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Odavno je jesno da ovakvoj drzavi gradjani nijesu potrebni. Narod je suveren i na njemu pociva vlast. To im treba pokazati. Treba se sluziti njihovim metodama, satrijeti ih kao sto su oni nas.
    Inace ministarka mi nesto zbunjeno djeluje.
    Sta se i kako moze zaraditi odavno nam je jasno, nijesmo maloumni, ali nijesmo dovoljno aktivni, onako kako im trba, uzvratiti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here