Насловна Политика Марковић: Захтјев мајки угржава макроекономску и финансијску стабилност

Марковић: Захтјев мајки угржава макроекономску и финансијску стабилност

6
ПОДИЈЕЛИ

Влада би била неозбиљна ако би послије само мјесец мијењала своју одлуку, коју нијесмо донијели непромишљено, већ на основу озбиљне анализе и да сада само на основу захтјева који се ултимативно саопштавају испред зграде Владе мијења законодавни приступ и угрожава макроекономску и финансијску стабилност, поручио је премијер Душко Марковић мајкама, преносе „Вијести“.

Марковић се са мајкама, које траже поништење одлуке да им се накнаде смање, није сусрео лично, већ јe ово саопштио након што су оне објавиле да ће се поново окупити следеће недјеље. Он са женама, које су ноћ провеле на улици чекајући га да се данас појави у кабинету и прими их, није желио да се суочи, већ је „Вијестима“ дао изјаву. Занимљиво је да је управо накнаде за мајке назвао макроекономским и финансијским угрожавањем стабилности. када ће нпр. за издвајање за НАТО, куда стреми режим који он представља, бити потребно више новца, и када су неопорезовани тајкуни елита.

Он је рекао да ће Влада тешко повући своју одлуку али ће наводно покушати да им надоканди преко других модела социјалне политике, као што је дјечји додатак или посебне накнаде за треће и четврто дијете.

Марковић је у интервјуу Телевизији Вијести рекао да су у Влади спремни да већ у уторак или сриједу разговарају са координационим одбором жена, али не „на принципу ултиматума“ и казао, не дајући никакве доказе, да су јучерашњим скупом управљали посланици Демократског фронта (ДФ) и цијеле опозиције. Према његовом виђењу ствари нису мајке већ управо представници ДФ-а покушали да уђу у зграду Владе.

„Имали сте прилику јуче да видите да су посланици и опозициони представници организовали покушај уласка у зграду Владе. То је приступ ултиматума и тако се не може разговарати са Владом,“ нагласио је Марковић.

Он је казао да је социјална политика дестимулативна за тржиште рада и да све више људи жели социјална давања.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  То! Знао сам да ме нећете изневерити, још једном, у главој улози: Душко Марковић.

  Јесте. Кад сте видели да макроеекономска стабилност кука и лелече пред Владом, зато што јој се не свиђа кад се више даје мајкама? Не, стабилност је све време ћутала и трпела, гледала своја тајкунска посла, своје мерцедесе и аудије, своје авионе, јахте, казина, оф шор фирме, своје посланичке плате, варијабиле за путовања, своја армани и версаћи одела, своје приватне журке, своје љубавнице, своје сачекуше и шуровања, своје транге-франге дилове, своје пактове, ратификације и мултилатералне платформе…

  А сад, кад је дошло време да се стабилност подржи, сад мајке узеле те кукају!

  Не може се тако с Владом! Мајке су мајке, али стабилност је стабилност!

  Не пристајемо на ултиматуме, јуначки ћемо противстати свакоме па и својим мајкама, ко се дрзне да нам такне у стабилност!

  Прво Турска, па Србија, па ено Русија, а сад и мајке. Ко је следећи на реду: шогори, шураци, шурњаје, снаје…? Ко!? Ко ће се следећи дрзнут да атакује на нашу тешко стечену стабилност!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here